joi 28 septembrie 2023

Beuran, acuzat şi de ‘exodul’ medicilor din ţară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Magistrații Tribunalului București au publicat, luni, motivarea deciziei de arestare la domiciliu a medicului Mircea Beuran.

Instanța mai arată că fostul șef al secției de chirurgie de la spitalul Floreasca a fost interceptat și a recunoscut că a luat mită. De asemenea, acesta ar fi tranformat Universitatea de Medicină în propria piaţă de desfacere pentru obținerea de venituri ilicite.

“Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu (…) în propria „piaţă de desfacere’, ca sursă personală de venituri ilicite (…) Gravitatea faptei este potenţată de împrejurările concrete şi mijloacele de comitere a acesteia, constând în aceea că inculpatul a acţionat intenţionat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în scopul eludării acestora, în sensul ‘vânzării’ unui post de… de către însuşi cel care conduce… şi care ar fi trebuit să aibă, mai mult decât oricine, criterii care privesc exclusiv performanţa, iar nu ‘vânzarea-cumpărarea’, contra unor sume de bani, a posturilor în mediul universitar (şi, lato sensu, în domeniul medical) „, se arată în motivare.

Judecătorul îşi exprimă convingerea ca, în viitor, prin măsuri administrative oneste, să fie asigurată egalitatea de şanse pentru toţi candidaţii. În același document se arată că prin astfel de fapte se intreţine iluzia că tinerii absolvenţi îşi pot cumpăra posturile.

„Nu întâmplător, poate, un număr alarmant de tineri (inclusiv absolvenţi ai instituţiilor de medicină) au ales să părăsească ţara, indicând corupţia drept principala cauză a acestui exod. Că un post se cumpără, de cele mai multe ori, pe bani, o dovedeşte şi cazul de faţă”, mai spune instanța.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro