100 de polițiști locali dați afară

Proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 a fost adoptat Joi de către Consiliul Local Sector 6.

Aproape 100 de poliţişti vor pleca din funcţii, iar pentru aprobarea proiectului au votat 16 consilieri locali. Au fost 9 voturi împotrivă, exprimate de grupul PSD.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu crede că prin reorganizare se va face şi o reformă a instituţiei.

Pe de altă parte, reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor s-au opus şi au ridicat obiecţii la proiectul de hotărâre.

“Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (…) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a declarat Ciprian Ciucu.

El a afirmat că angajaţii de la Poliţia Locală ”încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană”.

“Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi.

Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine”.

Comentează pe FACEBOOK