duminică 26 mai 2024

Plafonarea salariilor demnitarilor: 1,2 MLD LEI, economisiți

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul desemnat Ludovic Orban a precizat, marți, că s-au economisit 1,2 miliade de lei la buget doar prin plafonarea indemnizației pentru demnitari.

„S-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Plafonările s-au făcut pentru primari şi viceprimari, parlamentari, miniștri, președintele și premierul țării.

Orban a mai precizat că pentru a avea banid e investiții trebuiesc tăiate cheltuielilor de tip „subvenţii, creşteri de salarii în sectorul public”. În plus, nu trebuie să mai fie alocați bani de la buget fără o fundamentare serioasă, precizează acesta.

„Chiar şi acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash şi 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament – care a intrat în campanie electorală şi îşi imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi – apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare şi care reduc venitul. Ultima – asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliştilor”, a explicat președintele PNL.

Ludovic Orban a vorbit și despre dublarea alocațiilor, un subiect dezbătut asiguu în Parlament: „Am spus din capul locului: nu poţi să dublezi alocaţiile de două ori într-un an. În Germania, de exemplu, pentru că m-aţi întrebat de alocaţiile de copii, e o scutire de impozit în funcţie de numărul de copii, astfel încât să existe un stimulent fiscal pentru familia care are copii. Noi acum nu avem nicio garanţie că toţi banii care se duc din alocaţii vor fi folosiţi în interesul copiilor”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro