sâmbătă 13 aprilie 2024

Rareș Bogdan: Bolșevicii PSD au vrut să cumpere medicii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a comentat astăzi un studiu care arată adevărata situație a sistemului medical românesc, contrazicând datele prezentate de PSD în timpul guvernării Dăncilă.

Datele arată că mai mult de jumătate din localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici insuficienți, în pofida majorării salariilor cadrelor medicale.

“Aha, deci n-au rupt ușile să vină după ce au încercat bolșevicii să-i cumpere cu salarii mai mari? Înghițiți asta, pesediștulor, că e opera voastră! Problema nu era salarizarea, ci sistemul mizerabil, subfinanțat. Subfinanțat și deoarece banii au fost dirijați către grupuri fiduciare de interese. În România mori cu zile dacă n-ai pile, n-ai bani și curajul să te lupți cu Inerția. Descoperi (întâmplător) o boală care se poate trata, însă din cauza sistemului mai capeți câteva”, scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Raportul dat publicității de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie arată că 328 de localități (comune) din România nu au nici un medic de familie, iar 559.611 de locuitori, adică 2,52% din populația României, nu au nici un medic de familie în comuna în care locuiesc.

De asemenea, din datele prezentate mai reiese faptul că din 1.414 de localități (comune și orașe) lipsesc 2.187 de medici de familie.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro