vineri 21 iunie 2024

Raluca Turcan: PSD pedepsește Diaspora

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vicepremierul Raluca Turcan reacționează dur, marți, după ce senatorii din Comisia Juridică au respins Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate.

‘Pesediștii nu renunță la obsesia de a pedepsi Diaspora’, afirmă Turcan.

Liderul PNL arată că modificările, adică extinderea intervalului de vot la trei zile și dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, i-ar fi ajutat pe românii plecați să lucreze peste hotare.

„În mod complet iresponsabil și într-o bătaie de joc totală la adresa Diasporei, majoritatea PSD din Comisia Juridică a Senatului a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate! Dincolo de faptul că prin ordonanță, Guvernul a fost prevăzător și s-a asigurat că nu lasă la voia întâmplării organizarea alegerilor, aceasta conține două prevederi foarte utile și importante pentru românii din străinătate:

  1. Extinderea intervalului de vot la 3 zile pentru românii din Diaspora (așa cum PNL și Președintele Iohannis au asigurat și pentru alegerile prezidențiale);
    2. Dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor care trăiesc și muncesc în afara granițelor.

Dar pesediștii pur și simplu nu renunță la obsesia de a pedepsi Diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani și au găsit o nouă modalitate prin care să se răzbune. Somez PSD să renunțe la aceste practici și să-și schimbe votul în plenul Senatului! Dacă mai au măcar un dram de responsabilitate și înțeleg să nu arunce totul în aer, în speranța că așa pun bețe-n roate Partidului Național Liberal, atunci să voteze în Senat în favoarea adoptării OUG privind alegerile anticipate!”, scrie Raluca Turcan pe Facebook.

Vicepremierul mai arată că, încă o dată, ‘votul PSD din Comisia Juridică de azi reprezintă un alt motiv pentru a susține, fără urmă de îndoială, că avem nevoie rapid de un nou Parlament, legitim și reprezentativ’.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro