40 de automobile de epocă expuse de Ion Țiriac

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. Acesta și-a completat cu încă 40 de mașini, uriașa colecție de automobile de epocă. Autoturismele sunt vechi, iar unele sunt fabricate între cele două războaie mondiale.

Achiziționarea acestora s-a făcut la licitații, iar multe dintre ele au stat vreme îndelungată în ateliere speciale, pentru recondiționare. Fiecare dintre cele 40 de mașini are o poveste.

Un Cadillac 75 care i-a aparţinut preşedintelui argentinian Peron şi soţiei sale, Evita Peron, în anii 1946 – 1952. Limuzina a stat mulţi ani la Muzeul din Buenos Aires. Mai nou, poate fi admirată lângă Aeroportul Otopeni, în colecţia omului de afaceri Ion Tiriac.

Autoturismul a fost fabricat după primul război mondial. Maşina era întreagă, dar rugina îi acoperise caroseria. Din păcate, cadrul de lemn al maşinii a fost afectat de vreme şi nu a mai putut fi salvat. Soluția: acesta a devenit o piesă de muzeu. Mecanicii au făcut adevărate minuni.

Bătrâna Auburn are o vecină. Acesta este un Rolls Royce, o bijuterie rară. Numai două astfel de maşini au fost făcute în 1949. A fost cumpărată la licitaţie în Marea Britanie.

Omul de afaceri deține și un Bentley, prima maşină a producătorului care are caroseria de oţel. A fost fabricată imediat după al doilea război mondial şi a fost cumpărată la licitaţie în Londra.

Omul de afaceri are 350 de maşini din colecţie, toate înmatriculate. Deși i-ar lua un an întreg ca să meargă în fiecare zi cu câte una, angajaţii colecţiei spun că Ion Țiriac le ştie pe toate şi chiar le conduce din când în când.

Deși Țiriac nu a fost prezent la eveniment, prietenul său Ilie Năstase a fost prezent și şi-a amintit de prima sa maşină.

Ilie Năstase: „Prima maşină mi-a adus-o chiar domnul Țiriac. Un Ford Capri de la Londra. El a condus-o până la Bucureşti.”

Maşinile de epocă din Colecţia lui Ion Țiriac pot fi admirate gratuit în acest weekend, de doritori.

Comentează pe FACEBOOK