duminică 14 iulie 2024

A început seria demiterilor în scandalul ”azilurilor groazei”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Seria demiterilor in scandalul ”azilurilor groazei” a început.

Premierul Marcel Ciolacu a semnat ordinul prin care este destituită din funcție Adela Crăciun, care avea rang de subsecretar de stat și era vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

În discursul său, Ciolacu a lăsat de înțeles că nu va avea niciun fel de milă pentru cei vinovați.

„Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Faptul că acest lucru a fost posibil ne arată un singur lucru, avem de a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt și inert. Am văzut infractori. Sunt peste tot în lume. De asemenea ticăloși de o asemenea cruzime, nimeni nu era pregătit de așa ceva. La fel, funcționari publici complici care în loc să fie de partea oamenilor, s-au vândut acestor ticăloși”, a spus Ciolacu.

Premierul va lua măsuri imediate. Toate azilele vor fi luate la verificat, cazurile de corupție și de abuzuri vor fi anchetate urgent.

„Am discutat azi și avem trei priorități, toate centrele pentru copii, persoane în vârstă și persoane cu dizabilități trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiille… termenul este de o săptămână sub coordonarea prefecților. Solicit toleranță zero față de persoanele care au jefuit aceste persoane neajutorate… în afară de tratament, le-au furat bunurile, casele și pensiile… Am stabilit cu Ministrul Justiției ca soluționarea acestor cazuri să fie o prioritate. Fac un apel către toate cultele din România cât și către ONG-uri, avem nevoie de implicarea dumneavoastră … Începând de luni, ministrul Muncii va sta de vorbă cu reprezentanții cultelor și cu ONG-urile pentru acorduri pentru implicarea în această activitate”, a spus premierul.

Premierul l-a destituit din funcție și pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Mihai Tomescu. Acesta avea rang de secretar de stat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro