duminică 21 aprilie 2024

A murit sufocat după altercația cu Poliția

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vineri, 16 aprilie, a izbucnit un incendiu într-un local din Pitești, iar angajaţii au sunat la 112. Pompierii şi un echipaj de poliţie care au ajuns la fața locului au ajutat la evacuarea incintei, dar un bărbat de 63 de ani a refuzat să părăsească localul şi a devenit violent.

Martorii au spus că bărbatul a fost bruscat, trântit la pământ de polițiști înainte să intre în stop cardio-respirator și să moară, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de medici.

Se arată în raportul medico-legal că bărbatului de 63 de ani, călcat pe gât de polițisti, a avut parte de o moarte violentă, prin asfixiere mecanică. A fost deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă și purtare abuzivă.

Medicul legist Dan Manu a spus „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politreaumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui” și nu a murit de infarct. De asemenea, victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Laboratorul de toxicologie medico-legală m-a informat că are o alcoolemie de peste 2 la mie. Infarct nu este, (…) sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (…) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”.

Prim-procurorul de caz, Marius Ștefan a făcut o declarație oficială.

„Având în vedere contextul în care s-au produs aceste leziuni și multipliitatea acest leziuni trebuie să stabilim clar o contributivitate a participanților”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro