duminică 14 iulie 2024

Acțiunile Volkswagen scad după acordul de 5 mil. de dolari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În urma anunţului că va investi până la cinci miliarde de dolari într-o societate mixtă cu firma americană Rivian Automotive Inc., acţiunile Volkswagen au scăzut miercuri dimineaţa. Aceasta este o veste importantă pentru cel mai mare producător auto european, iar această decizie va aduce schimbări semnificative în industrie.

Pe Bursa din Frankfurt, acțiunile Volkswagen au scăzut cu 1,4%. Această scădere a fost cauzată de evaluarea activelor Rivian în domeniul software, unde compania se află în urma concurenței. Anunțul vine după ce subsidiara sa de software, Cariad, raportează pierderi de ani de zile consecutiv.

Se pare că investitorii sunt îngrijorați de valoarea investiției în Volkswagen, având în vedere decizia companiei de a reduce cheltuielile de capital. Potrivit analiștilor de la Bernstein, acesta este un aspect care nu trebuie ignorat.

Analizați, deși tranzacția are o logică strategică, investitorii ar fi preferat ca VW să vândă active în loc să le cumpere.

Prin înfiinţarea acestui parteneriat, Volkswagen va putea utiliza direct tehnologia de vehicule electrice (EV) dezvoltată de Rivian pentru propriile sale maşini electrice. Această colaborare va aduce beneficii ambelor companii şi poate ajuta la accelerarea adoptării vehiculelor electrice în întreaga industrie.

Volkswagen
compania volkswagen

Grupul Volkswagen va investi inițial un miliard de dolari în Rivian, urmând să crească ulterior suma cu încă patru miliarde de dolari. Această investiție va ajuta la dezvoltarea și extinderea companiei, aducând inovație și avansurile tehnologice ale grupului german către noi piețe.

În ultima lună, Volkswagen a făcut o declarație importantă: vor dezvolta un vehicul electric accesibil, cu un preț de aproximativ 20.000 de euro, pentru a concura cu rivalii chinezi. Această mișcare este crucială în contextul schimbărilor din industria auto și demonstrează angajamentul companiei pentru inovare și sustenabilitate.

Conform informațiilor furnizate de VW, grupul german are ca obiectiv producerea de vehicule electrice (EV) la un preț accesibil de aproximativ 20.000 euro (echivalentul a 21.746 dolari). Planurile lor sunt să lanseze primul astfel de vehicul în anul 2027.

Directorul general al Volkswagen, Oliver Blume, a declarat: „Ne concentram asupra mobilitatii electrice entry-level in Europa pentru Europa. Prin aceasta dorim sa combinam un angajament puternic fata de industria europeana, o politica industriala coerenta si actiuni care sa vizeze interesul clientilor nostri europeni.”

Thomas Schaefer, şeful mărcii Volkswagen, a declarat că modelul planificat va stabili standarde în ceea ce priveşte tehnologia, designul şi calitatea, deşi preţul său este scăzut.

Vehiculele electrice şi hibride pot fi mai costisitoare decât cele cu motoare convenţionale, dar producătorii auto europeni caută soluţii pentru a oferi modele mai accesibile, astfel contracarând competiţia din China.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro