luni 25 septembrie 2023

Alexe fandează: Exploatările forestiere ar fi fake news

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Când toată lumea arată că în România, chiar și pe timpul pandemiei de coronavirus, se defrișează ilegal pădurile, ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că că este vorba despre o campanie de fake-news.

Jurnalist.ro a pornit de asemenea o campanie – FĂRĂ DRUJBE! – în care vă arată cum măcelul părdurilor continuă cât timp oamenii sunt ținuți în case de autorități pe fondul crizeigenerate de COVID-19.

Cel mai recent exemplu este cel din Sebeș. Primăria vrea să ‘radă’ 500 de camioane de lemn.

Ministrul Alexe spune că totul este o minciună, rea voință din partea jurnaliștilor care prezintă cazurile.

„Mă refer la fake-news-urile pe tema exploatărilor forestiere. Este o campanie agresivă şi cred că fără precedent în România, demarată în această perioadă grea pentru ţara noastră, grea pentru Europa. Zilnic este lansată şi alimentată pe Facebook, pe reţele de socializare, o avalanşă de mesaje toxice. Am văzut şi eu poze, videoclipuri, cu zeci de mii de share-uri. Acestea au un singur scop: să vă inducă tuturor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile româneşti. Populaţia nu are nicio vină, orice om de bună credinţă din ţara asta, asaltat de atâtea informaţii mincinoase, îmbrăcate în forma adevărului, nu are cum să reacţioneze altfel”, a afirmat ministrul, potrivit news.ro

El a spus că s-a ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă material lemnos este considerat transport ilegal.

 Ministerul Mediului dă asigurări că în acest an niciun tren cu buşteni nu a fost exportat.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro