luni 17 iunie 2024

Primăria Sebeș va rade 500 de camioane de lemn

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Campania “Fără Drujbe!” merge mai departe și începem să scoatem și primele documente devastatoare, fără să ținem cont de culoarea politică. Astăzi poposim la Sebeș, unde primarul Dorin Nistor și alți 11 consilieri locali sunt pe cale să consfințească un “genocid silvic”. Printr-o Hotărâre de Consiliu dată în plină epidemie de coronavirus, aleșii au hotărât că anul acesta vor fi tăiate peste 500 de camioane de lemn! Aceasta a fost agenda aleșilor sebeșeni, din data de 11 februarie 2020, când a fost votată și emisă una dintre cele mai ticăloase hotărâri de consiliu. Cifrele vorbesc de la sine, așa că nu vom insista pe alte amănunte:

Articolul 1 din respectiva hotărâre: “Se aprobă recoltarea și valorificarea în cursul anului 2020 ca și masă lemnoasă pe picior prin licitație sau negociere, după caz, a unui volum maxim de 21,335 mc din fondul forestier proprietate publică a Municipiului Sebeș și aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeș RA, tipul licitației și prețul de pornire a licitației urmând a fi stabilit pentru fiecare procedură în parte”

Pentru cei care nu au reprezentarea acestor cifre – este destul de greu dacă nu ești specialist – tot respectiva hotărâre ne luminează. La pagina 18, anexa 2 (deviz de lucrări) avem în tabel volumul mediu în metri cubi/fir. Un rând mai jos avem volumul mediu pe fir, de cca 0,2 metri cubi. Așa că 5 fire fac un metru cub! Revenind la hotărârea de consiliu, unde se vorbește de cei 21.335 mc și vedem adevărata proporție a dezastrului: PESTE 100.000 DE FIRE (arbori) vor fi puși la pământ în 2020, cu voie de la primărie. Vorbim doar de pădurile statului român, nu de proprietăți private..

 

Cazul de la Sebeș este extrem de util, pentru a vedea ipocrizia autorităților. Ni se vorbește de contracte încheiate în urmă cu 10-15, chiar 20 de ani în urmă, de către anumite guvernări. Despre grele moșteniri, pe care cu toții trebuie să le înțelegem în prezent, fiind vorba de contracte ce nu pot fi denunțate unilateral. Hotărârea de consiliu de care vorbim este de acum 2 luni, nu vreo moștenire otrăvită! Iar din cele 500 de camioane scoase din pădure, probabil își vor primi partea mai toate partidele politice. Până atunci, totusi, colegii de la Opinia Transilvană au întocmit o listă a rușinii, pentru a-i ști pe semnatarii acelei hotărâri, alături de primarul Nistor:

 • Adrian Bogdan viceprimar (PNL)
 • Radu Şerbănescu (PNL)
 • Moga Nicolae (PNL)
 • Rodean Ioan (PNL)
 • Simona Itu (PNL)
 • Alexandru Marcu (PNL)
 • Albu Dorin (PNL)
 • Mircea Popiuc (PNL)
 • Petru Stoica (INDEPENDENT)
 • Mitut Cristian (ALDE)
 • Lupu Ovidiu (A fost exclus din PRU)

Colegii din presa locală au venit și cu o poză-document. Este vorba tot despre primarul Dorin Nistor, care în 2015 participa la un protest împotriva tăierilor abuzive de păduri!! Deci la teorie, domnul primar stă foarte bine..

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro