joi 27 martie 2025

Andrew Tate sfidează din nou legile din România: Hrănește urșii pe marginea drumului (VIDEO)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Andrew Tate, cercetat, alături de fratele său, Tristan, pentru trafic de persoane, grup infracțional, instigare la lovire, lovire sau alte violențe, sfidează din nou legile din România. Influencerul s-a filmat în timp ce hrănește urșii ieșiți pe marginea drumului, lucru interzis de autoritățile din țara noastră.

 

Andrew Tate, liber să se plimbe după gravele acuzații care i se aduc, sfidează din nou regulile

 

 

„Hrănind animalele vagaboande”, a scris Andrew Tate, postând și un video din care reiese cum fratele său aruncă, pe geamul mașinii, cârnăciori unui pui de urs aflat pe marginea drumului, relatează Digi 24.

Milionarul este indiferent la avertismentele transmise de autorități privind stoparea fenomenului de hrănire a urșilor. În filmare Andrew Tate poate fi auzit pronunțând de două ori cuvântul „urs”.

La începutul lunii iulie, ministrul mediului, Mircea Fechet, a vorbit, pentru Euronews România, despre instalarea unor echipamente de monitorizare video pe Transfăgărășan pentru a-i depista pe cei care hrănesc urșii. Sancțiunile aplicate pentru cei care fac asta ajung la 5.000 de lei.

Pentru a-i descuraja pe turiștii care hrănesc animalele, Ministerul Mediului intenționează să schimbe legea pentru a permite autorităților locale să dea amenzi, în baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi, scrie Libertatea.

Ursul poate fi din nou vânat în România

 

„După opt ani, ursul poate fi din nou vânat în România. Astfel, putem opri creşterea populaţiei de urs brun şi putem salva vieţi. Din 2016, UDMR a fost singura formaţiune politică ce a căutat constant soluţii la problema urşilor, în scopul protejării vieţilor omeneşti. Această muncă de mulţi ani s-a concretizat, marţi, când preşedintele a promulgat legea care stabileşte cotele de prevenţie şi intervenţie”, a subliniat Tanczos Barna, într-un comunicat transmis AGERPRES.

 

Ce prevede legea prin care se gestionează populația de urși

 

Legea introduce cote anuale de vânătoare pentru populaţia de urşi, pe baza unui studiu ştiinţific. Pentru 2024 şi 2025, sunt aprobate cote de prevenţie pentru 426 de exemplare şi cote de intervenţie pentru 55 de urşi bruni. De asemenea, legea prevede că şi în anii următori este obligatoriu să se aprobe noi cote, pe baza estimărilor privind numărul populaţiei de urs.

„Pentru menţinerea echilibrului între categoriile de vârste şi sex, precum şi pentru protejarea exemplarelor dominante este interzisă recoltarea exemplarelor a căror blană depăşeşte 400 puncte CIC, precum şi a femelelor însoţite de pui cu vârsta sub 2 ani”, mai prevede legea.

Pe 15 iulie, plenul Camerei Deputaţilor, reunit în sesiune extraordinară, a aprobat proiectul de lege care vizează măsuri de gestionare a populaţiei de urşi. Actul normativ a fost adoptat de Senat la data de 6 noiembrie 2023.

CITITI SI – Cutremurător! Imagini cu fata mâncată de urs

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro