marți 28 noiembrie 2023

Anticipatele, soluția necesară pentru a opri sabotajul PSD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Am auzit mulți sceptici de serviciu că pun la îndoială fie utilitatea alegerilor anticipate, fie posibilitatea declanșării lor. Și unii, și alții ar trebui, totuși, să se întrebe: ce faci dacă orice măsură menită să modernizeze România este sabotată printr-o vastă rețea pesedistă plantată în toate instituțiile publice?

Suntem exact într-o astfel de situație. Avem un Parlament defect, controlat ilegitim de PSD. Este un Parlament aflat la cheremul unor politicieni vremelnici, care își servesc propriile interese. Am derapat demult și de prea multe ori în ultimii trei ani. Ce facem? “Merge și-așa” încă aproape un an? Sau punem punct și o luăm de la capăt cu alegeri parlamentare cât mai repede cu putință?

Decizia este în mâna politicienilor. Cine spune că anticipatele sunt pură fantezie politică minte cu bună știință. Trebuie să fie cât se poate de limpede: putem face alegeri anticipate dacă există voință politică. Putem face un calendar pe zile, pe care să-l urmărim în Parlament pentru declanșarea anticipatelor.

Există decizie guvernamentală ca să răsturnăm această majoritate parlamentară nocivă, înrăită în tehnici care nu au nimic de-a face cu democrația, cu slujirea oamenilor care ne-au votat să muncim în folosul lor. Putem răsturna această majoritate defectă din Parlament, pentru că avem o mare așteptare din partea publicului: peste 70 la sută dintre români vor declanșarea cât mai grabnică a alegerilor anticipate.

De ce anticipate? O nouă majoritate parlamentară înseamnă un nou început. Un nou început pentru a face lucrurile temeinic, așa cum așteaptă românii și așa cum așteaptă și partenerii noștri europeni.

Nu avem timp de pierdut și nu am venit la guvernare nici ca să batem pasul pe loc, nici ca să ne aflăm în treabă. Am recurs la soluția angajării de răspundere pe proiectele importante pentru că vrem să facem punct cu punct ce ne-am propus în programul de guvernare. NU ne este teamă să ne punem mandatul la bătaie. Ori reușim să trecem de Parlament aceste legi așteptate de o țară întreagă, ori declanșăm alegerile anticipate.

Am decis să ne angajăm răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi și nu suntem impresionați de anunțul celor de la PSD că depun moțiune de cenzură. Noi, liberalii, nu vom vota moțiunea și mă îndoiesc că PSD își va convinge propriii parlamentari să o voteze. Este puțin probabil că vor avea voturi suficiente pentru moțiune. PSD-iștii se tem de anticipate. Or ei știu bine că, odată picat guvernul, intrăm în linie dreaptă pentru alegeri anticipate. Aceasta este proba curajului pentru PSD, restul e propaganda pe vechi.

Rămânem consecvenți și ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi pentru că facem tot ceea ce ne stă în putință să corectăm greșelile vechii guvernări PSD și să readucem țara pe drumul cel bun.

Față-n față cu perspectiva anticipatelor, PSD face ce știe mai bine: FUGE. A lăsat mașina în câmp, avariată, și acum fuge de răspundere, fuge de votul oamenilor. Liderii PSD speră că timpul va curge în favoarea lor și că toate relele pe care le-au revărsat cinic asupra țării vor fi ușor-ușor date uitării. Este speranța unor lași care cred că minciuna este soluția-miracol ca să rămână în continuare la butoane.
Știm ce gândesc PSD-iștii, știm ce calcule cinice își fac pe spinarea românilor care-i duc în spate. Nu trebuie să-și facă însă iluzii. Planul nostru de a declanșa alegerile înainte de termen este cât se poate de real și îl urmărim cu meticulozitate.

Nu am făcut un secret din faptul că, în aceste zile, purtăm discuții cu toate forțele parlamentare și cu fiecare parlamentar care înțelege de ce trebuie să facem anticipate, de ce este nevoie cât mai repede de o nouă majoritate parlamentară. Purtăm discuții ca să obținem acea majoritate în Parlament necesară parcurgerii etapelor prevăzute în Constituție pentru dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor înainte de termen.

Spre disperarea PSD, nu ne oprim aici cu angajarea de răspundere. Vrem să ne angajăm răspunderea şi pe alte proiecte la care PSD are “alergie”. De exemplu, este posibil să ne angajăm răspunderea pe desființarea Secției Speciale. Vesti bune pentru cei multi, dar cosmar pentru PSD, care vreme de 3 ani a recitat doar discursuri de tip infractional.

Ne-am ținut de cuvânt și am votat pentru desființarea pensiilor speciale. Dacă legea va fi declarată neconstituțională, nu înseamnă că am pierdut războiul cu pensiile speciale, ci doar o bătălie. Vom veni cu o altă soluție legislativă, care să țină cont de eventualele observații ale CCR. Începem deja o analiză la nivelul Ministerelor Interne, Apărare și Muncă ca să găsim cea mai bună soluție prin care să eliminăm aceste anomalii din sistemul de pensii. Oamenii așteaptă echitate socială, așteaptă să fie tratați egal, fără privilegii, fără discriminări, fără favoritisme: la muncă egală, plată egală. Or acum, cu pensiile speciale lucrurile stau pe dos: la muncă puțină, plată multă. Sună ireal să auzi că o pensie în România a ajuns la 74.000 de lei! PNL nu va renunța, însă, să facă ceea ce este corect și normal în orice țară care-și respectă cetățenii: pensiile vor fi stabilite plecând de la principiul contributivității.

Jucăm deschis, la vedere, democratic, și NU tolerăm jocurile subterane pe care le practică cei de la PSD. Romanilor le-au ajuns până peste cap ipocrizia și sabotajul PSD.
Dupa cum am vazut și în aceste zile, așa zisa reformă în PSD înseamnă revenirea la butoane a infractorilor și condamnaților. De aceea, anticipatele ar fi o solutie inclusiv pentru reforma acestui partid care vreme de ani de zile a promovat doar interesele celor certați cu legea.

Raluca Turcan, vicepremierul României

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro