sâmbătă 22 iunie 2024

Vârsta de pensionare, în atenția Guvernului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a cerut, marți, miniștrilor de la Muncă, Interne și Apărare să analizeze elaborarea unui proiect privind vârsta de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite”.

„Parlamentul a adoptat proiectul de lege inițiat de parlamentarii PNL prin care se desființează pensiile speciale, mai puțin cele ale cadrelor militare.

Ar trebui aici să ne uităm un pic și la vârsta de pensionare și, de asemenea, să vedem cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimțite, făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor, pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât e plafonul. Acum trebuie să corectăm aceste nedreptăți, pentru că provoacă nemulțumiri mari inclusiv pentru cadrele militare, pentru jandarmi că șefimea și-a tras pensii nesimțite, profitând de portițele lăsate în actul normativ. Așa ne-am trezit cu pensii de 15-20.000 o sfidare la adresa celor care au muncit o viață”, a declarat premierul, la debutul ședinței de guvern, potrivit B1.ro.

Premierul Orban a făcut această afirmație după ce Camera Deputaților a votat abrogarea pensiilor speciale pentru anumite categorii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro