duminică 19 mai 2024

Atac din PNL la PSD: Cui oferiți, cu dedicație, acest contract?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Atac fără precedent al PNL la adresa PSD, în această campanie electorală. Radu Perianu, candidatul PNL la Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, vine joi cu acuzaţii la adresa filialei județene a PSD şi a preşedintelui CJ, Ion Mînzînă, pe care îl întreabă cui oferă, cu dedicaţie, contractul pentru Laboratorul de radioterapie al Spitalului Judeţean. Candidatul PNL arată că ”din cauza corupţiei care subjugă acest judeţ de ani buni, o investiţie pentru sănătatea argeşenilor de peste 74 de milioane de lei riscă să fie pierdută”.

 

Perianu (PNL) acuză PSD Argeș că oferă contracte cu dedicație

 

”Sănătatea argeşenilor a devenit mijloc de îmbogăţire pentru mai marii Consiliului Judeţean Argeş. O echipă din Ministerul Sănătăţii a descoperit că licitaţia pentru construirea Laboratorului de radioterapie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost trucată grosolan şi are un caracter ”restrictiv şi direcţionat către un singur producător”. Cu alte cuvinte, licitaţia a fost făcută să câştige cine trebuie! Totul pe bani din PNRR”, afirmă PNL Argeş într-un comunicat.

Potrivit lui Radu Perianu, candidatul PNL la preşedinţia CJ Argeş, ”din nefericire pentru argeşeni, după ce echipa de control a verificat documentele şi procedura de licitaţie, a fost luată decizia ca achiziţia pentru construirea Laboratorului de radioterapie să fie fi anulată şi urmează să fie reluată”.

”Consiliul Judeţean Argeş a primit un termen de 2 zile lucrătoare pentru a transmite Ministerului Sănătăţii un plan de măsuri referitor la concluziile comisiei de anchetă. Asta înseamnă timp pierdut pentru sănătatea argeşenilor, batjocură pentru banul public, eşec în aplicarea unor proiecte pentru dezvoltarea judeţului şi un atac direct la vieţile oamenilor doar pentru interesele materiale ale unora”, spune Perianu.

 

Liderul PNL spune că județul este subjugat de ani de zile de corupția PSD

 

Candidatul PNL subliniază că ”din cauza corupţiei care subjugă acest judeţ de ani buni, o investiţie pentru sănătatea argeşenilor de peste 74 de milioane de lei riscă să fie pierdută”.

”De aceea, în numele tuturor pacienţilor din acest judeţ, îi adresez o întrebare publică preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş: Domnule Ion Mînzînă, cine este cel căruia urma să îi oferiţi, cu dedicaţie, contractul pentru Laboratorul de radioterapie al Spitalului Judeţean? Şi ca ipocrizia să meargă până la capăt, ieri, preşedintele CJ Argeş se lăuda pe pagina sa de Facebook cu proiectul laboratorului de radioterapie al Spitalului Judeţean şi vorbea despre o vizită de succes în unităţile medicale din Piteşti. Nimic, însă, despre licitaţia trucată descoperită de echipa Ministerului Sănătăţii”, spun liberalii. 

Un atac din partea liberalilor la adresa PSD și a premierului Ciolacu a venit și din partea lui Rareș Bogdan.

 

Și PSD i-a atacat pe liberali, deși sunt parteneri de coaliție

 

Bogdan Balanişcu, șef al PSD Iași și secretar de stat, susține că PNL a devenit „partidul penalilor”, în condițiile în care liberalii nu au luat decizii ferme în ceea ce privește cazurile lui Iulian Dumitrescu și Mihai Chirica.

„PNL a devenit partidul penalilor, cu girul președintelui Ciucă, cel care consideră că dosarele penale nu le afectează imaginea. Baronul Dumitrescu de la Prahova și penalul Chirica de la Iași au ajuns pe mâna justiției în aceeași zi, dar PNL în loc să ia măsuri ferme face scut în jurul lor!  În timp ce primarii muncitori din țară își fac planuri cum să dezvolte comunitățile pe care le reprezintă, edilul dublu inculpat Chirica se pregătește să înceapă „maratonul” la Tribunal, dat fiind că astăzi începe al doilea proces al liberalului aflat la conducerea orașului, fiind vorba despre dosarul „Flux”!”, scrie pe pagina sa de Facebook Bogdan Balanișcu, șef al Organizației Municipale Iași și secretar de stat la Mediu. 

„Realizând o „performanță” națională la adunat dosare penale, penelistul din fruntea Palatului Roznovanu are ca unic scop scăparea din mâinile justiției, nicidecum administrarea orașului. Tocmai de aceea în ultimul mandat fanfaronul Chirica ne-a luat ochii cu machete, încercând să ne țină ocupați în timp ce el dădea cu subsemnatul, periodic, la DNA, DIICOT sau pe la Tribunal! În jurul campionului național la dosare penale Mihai Chirica fac scut „falnicii” urmași ai Brătienilor, „domiciliați„ în Podu Roș, în frunte cu Alexandru Muraru, președinte peste „marea” adunare penelistă”, completează social-democratul.

„Șocant este însă faptul că generalul Nicolae Ciucă a ales să calce în picioare demnitatea unei comunități și s-a poziționat ca un protector al penalilor din PNL Iași, Mihai Chirica și Costel Alexe. Acum, în al doisprezecelea ceas, sper că fostul premier să își aducă aminte că a jurat credință și respect pentru această țară, nu că-i va murdări imaginea devenind un promotor al penalilor în funcții publice! (…) Cer conducerii PNL decizii imediate și ferme în ceea ce privește înlăturarea peneliștilor penali din funcții publice. Avem nevoie de parteneri de guvernare fără probleme penale! Românii merită mai mult! Iașul merită mai mult! ”, a conchis Balanișcu. 

viewscnt

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro