duminică 19 mai 2024

Vrei să deții propria locuință? Noi îți spunem ce contează

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vrei să deții propria locuință? Sunt prea multe variante de creditare sau prea puține? Noi îți spunem ce contează, ca să poți lua o decizie inspirată.

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei locuințe prin intermediul unui credit ipotecar, mulți se concentrează în principal pe dobânda oferită de bancă. Cu toate acestea, în realitate există și alți factori care pot avea un impact semnificativ asupra experienței și succesului achiziției.

Avans minim de 5% pentru creditele accesate în cadrul Programului Noua Casă

Avansul minim de 5% pentru creditele accesate în cadrul Programului Noua Casă reprezintă o facilitate importantă pentru cei care nu dispun de fonduri suficiente și este un avantaj pe care niciun alt credit ipotecar nu îl oferă.

Oportunitatea realizării achiziției poate fi la fel de importantă precum dobânda sau tipul creditului. Într-o piață imobiliară competitive șansa achiziționării unei locuințe care reprezintă o ocazie, poate apărea și dispărea imediat, iar posibilitatea de a acționa rapid poate face diferența între a obține sau a pierde casa dorită. Valorificarea oportunităților și rapiditatea achiziției sunt strâns legate de avansul de care dispui pentru a cumpăra casa potrivită.

Din această perspectivă, avansul pentru creditele accesate în cadrul Programului Noua reprezintă un avantaj major pe care niciun alt credit ipotecar nu îl oferă.

Prin comparație cu alte credite ipotecare care, conform Regulamentului nr.3/11.02.2022 al BNR, publicat în Monitorul Oficial 166/2022, solicită un avans de 15% dacă ești la prima achiziție imobiliară și 25% dacă deții deja o locuință, creditele accesate prin Programul Noua Casă sunt singurele care ofera un avans redus, doar de 5 % față de condițiile standard.

Cu un avans de 5% pentru imobilele cu preț de maxim 70.000 euro  echivalent lei și de 15% pentru imobilele cu un preț care depășește 70.000 euro, accesul la o locuință este mult mai facil.

Dacă ai găsit locul perfect pentru tine și familia ta, nu trebuie să mai pierzi timpul în așteptări lungi și poți să te bucuri mai repede de confortul și siguranța unei case proprii, fără a mai aștepta să strângi suma necesară pentru un avans mai mare. Desigur, achiziția unei locuințe este un demers important care trebuie analizat cu atenție însă, când există capacitate optimă de rambursare a creditului, locația perfectă sau rapiditatea achiziției sunt factori cel puțin la fel de importanți ca tipul sau rata dobânzii.

Locația perfectă nu se referă doar la aspectul geografic, ci și la aspecte precum accesul la infrastructura de transport, proximitatea față de locurile de muncă, școli, clinici sau alte facilități importante. O locație excelentă poate aduce beneficii semnificative pe termen lung, inclusiv creșterea valorii proprietății și îmbunătățirea calității vieții.

foto wwwfngcimmro

Ce să iei în considerare când vrei să deții propria locuință

Atunci când luăm în considerare achiziționarea unei locuințe prin intermediul unui credit ipotecar, dacă suma lunară de rambursare este confortabilă și sustenabilă pe termen mediu sau lung, ținând cont de veniturile noastre și de alte cheltuieli, trebuie abordați în mod echilibrat  toți factorii care ne pot ajuta să facem alegeri informate și care ne asigură achiziționarea unei locuințe care să corespundă pe deplin nevoilor și aspirațiilor noastre.

Avansul de care dispunem la momentul  potrivit pentru locuința perfectă poate fi un factor determinant.

În concluzie, este esențial să ne concentrăm pe toți factorii importanți în procesul de cumpărare și să nu uităm că avansul pentru creditele accesate în cadrul Programului Noua Casă reprezintă un avantaj major pe care niciun alt credit ipotecar de pe piață nu îl oferă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro