duminică 19 mai 2024

Ciolacu își trimite oamenii în control la comercianți

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi o primă măsură luată în problema reducerii gramajului, dar a păstrării prețului, așa numitul fenomen „shrinkflation”. Șeful Guvernului își va trimite subalternii în control la comercianții de detergent, unde sunt scumpiri de prețuri nejustificate, spune acesta.

 

Ciolacu anunță primele măsuri anti-shrinkflation și în piața detergenților

 

 „Președintele ANPC a pus în transparență decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micșorare a gramajului produselor, cu toate detaliile necesare”, a declarat prim-ministrul, potrivit Hotnews.

Premierul a spus în cadrul ședinței de Guvern că scopul este de a proteja puterea de cumpărare a celor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de aceste practici înșelătoare.

O altă masură anunțată de premier este în piața detergenților, unde premierul a cerut intervenția Consiliului Concurenței.

„Un alt tip de intervenție la fel de necesară este a Consiliului Concurenței și va exista un control asupra pieței detergenților unde există creșteri de prețuri total nejustificate. Vrem să întregim astfel cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismele de plafonare a prețurilor”, a declarat premierul.

Creșterile atât de mari la aceste produse ar fi apărut, însă, tocmai pentru că Guvernul a plafonat adaosurile la unele alimente. Iar costurile au fost transferate către alte produse, fenomen care s-a văzut cel mai mult la detergenți, explică economiștii.

 

Ciolacu a vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei despre aceste scumpiri

 

Marcel Ciolacu a declarat cu o zi în urmă că a vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei despre scumpirile de aproape 26% la detergenţi, el afirmând că din punctul lui de vedere, nu au niciun fundament economic.

„Urmează să vină şi Ministerul Economiei şi Ministerul Agriculturii cu o modificare legislativă. Am vorbit asta şi cu domnul preşedinte de la Consiliul Concurenţei, să vedem demersurile cu acele scumpiri, din punctul meu de vedere, care nu au niciun fundament economic, la detergenţi, de aproape 26%.

Dacă nu ar fi fost aceste scumpiri, am fi vorbit de o scădere şi mai mare a inflaţiei”, a spus miercuri la Constanța premierul Ciolacu.

CITITI SI – „Shrinkflation” – ce este și ce măsuri cere Ciolacu

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro