vineri 14 iunie 2024

Baia Mare: Numărul cabinelor de vot a fost suplimentat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit primarului interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, numărul cabinelor de vot a fost crescut duminică. Informația a fost dezvăluită pe o rețea de socializare.

„Pot exista momente aglomerate, dar este normal să existe vârfuri de activitate atunci când oamenii ies din biserici și merg să voteze. Ca urmare a situației raportate de Biroul Electoral de Circumscripție, am remarcat aglomerația în unele secții de votare și am luat măsuri pentru a rezolva problema. Până în prezent, am adăugat încă 30 de cabine de vot, iar în curând vom mai suplimenta cu altele 30-40 pentru a asigura confortul și rapiditatea procesului electoral.” Acest lucru a fost anunțat de Doru Dăncuş, responsabilul biroului menţionat anterior.

El a încurajat cetățenii să meargă la vot și să ignore mesajele alarmiste ale candidaților.

Doru Dăncuş îi invită pe toţi să exprime dreptul lor de a vota. Este un drept fundamental al fiecărei persoane.

La ora 09.53, în judeţul Maramureş a fost anunţată suplimentarea numărului de cabine de vot la secţiile din Baia Mare.

Baia Mare
cabina vot

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş a anunțat că se va suplimenta numărul cabinelor de vot la toate secțiile din Baia Mare, în ziua alegerilor.

Potrivit surselor citate, Biroul Electoral a acceptat contestația depusă de PNL și a invalidat Hotărârea nr. 93 din 8 iunie a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Baia Mare.

Primăria a decis să suplimenteze numărul cabinelor de vot la secțiile de votare din Baia Mare, în urma cererii primarului interimar şi candidat al PSD, Doru Dăncuş. Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura un număr suficient de cabine pentru a facilita procesul de votare.

Conform legii, fiecare secție de votare trebuie să aibă o cabină pentru fiecare 300 de alegători, dar de obicei nu mai mult de 5 cabine în total.

Pentru a asigura un proces electoral corect, fiecare secţie de votare trebuie să aibă suficiente urne de vot, cabine şi ştampile cu menţiunea „VOTAT”. Numărul acestora trebuie să fie proporţional cu numărul înscrierilor din listele electorale permanente şi speciale, precum şi cu previziunile privind înscrierea în listele electorale suplimentare. De asemenea, se va pune la dispoziţia cetățenilor o urnă specială pentru cazurile particulare.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro