joi 22 februarie 2024

Băluță: Primii bani din PNRR au ajuns în Sectorul 4

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primii bani din PNRR au ajuns în Sectorul 4, spune Primăria condusă de Daniel Băluță, care a anunțat că vor fi investite peste 100 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe.

Potrivit primăriei, suma accesată de comunitatea Sectorului 4 pentru reabilitarea termică a 78 de blocuri de locuințe este una record.

„Ieri, la Palatul Victoria, în prezența Prim-Ministrului Nicolae Ciucă și a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat un prim contract de finanțare, în valoare de 530 de milioane de lei, fonduri accesate și obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 4.

Cele 78 de blocuri de locuințe din Sectorul 4 la care vor fi efectuate lucrări complexe de eficientizare energetică, într-o investiție de peste 100 de milioane de euro, sunt situate în zone ca Reșița, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului.

„Vorbim aici despre imobile care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la încălzire. Blocurile din zonele mai sus menționate au fost expertizate, iar documentația tehnico-economică a fost finalizată”, se ami arată în același comunicat.

Instituția a precizat că, in perioada următoare, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va fi demarată pe montarea schelelor pentru reabilitarea propriu-zisă a imobilelor.

„Acesta este doar începutul marelui Val al Renovării în Sectorul 4, care va continua cu semnarea celorlalte șase contracte de finanțare, ale căror documente premergătoare au fost deja aprobate. Totodată, alte cinci cereri de finanțare similare au fost depuse în cadrul celei de a doua etape a programului de eficientizare energetică din cadrul PNRR”, a mai menționat Primăria Sectorului 4.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro