Bărbatul împușcat în sectorul 1, fost jurnalist la Realitatea

Bărbatul împușcat în sectorul 1, fost jurnalist la Realitatea

Barbatul împușcat în această dimineață în sectorul 1, după ce a atacat un polițist, era un fost angajat al postului Realitatea TV. Acesta a decedat la spital, ca urmare a plăgilor. Jurnalist.ro vă prezintă în exclusivitate povestea atacatorului și derularea întregii acțiuni.

Totul a început cu un apel la 112, făcut de personalul hotelului Monte Carlo de pe strada Băiculești 29. Un bărbat ce purta doar lenjerie intimă și înarmat cu o foarfecă și un fier/rangă amenința și striga pe holul unității de cazare. Cei de la hotel povestesc acum că probabil acesta era sub influența unor substanțe interzise. La sosirea polițiștilor, bărbatul a fost surprins la parter. S-a încercat dialogul cu el și calmarea sa, însă nu a fost chip. Tentativa de imobilizare a sa a eșuat și ea, unul dintre polițiști fiind rănit de agresor. Acesta din urmă a reușit să ia liftul și să urce la etajul 13, Cifra cu pricina i-a fost fatală..

Colegii polițistului rănit au urcat după agresor și au încercat din nou imobilizarea sa. În momentul în care acesta a sărit din nou la bătaie, s-au tras mai multe focuri de armă, pe lângă și apoi în agresor. Două dintre acestea l-au rănit. Ulterior i s-au acordat primele măsuri de ajutor, până la sosirea ambulanței. Acesta a decedat la scurt timp după ce a fost transportat la spital.

 

Cine era bărbatul împușcat

 

Acesta se numește Alexandru Gazdac și a fost o perioadă de timp jurnalist la Realitatea TV. A devenit cu adevărat cunoscut în ianuarie 2016, când acesta a intrat cu mașina, intenționat, în gardul Guvernului. Gestul său s-a vrut a fi unul de protest față de administrația Cioloș de la acea perioadă. După incident, Gazdac a nuanțat lucrurile, susținând că este vorba despre “Un manifest cu privire la amenințările teroriste asupra României”. Mai exact, el a strigat toate aceste lucruri, în momentul reținerii de către polițiștii de la Secția 1, veniți la fața locului. La scurt timp după acest incident, care i-a atras bărbatului și un dosar penal, postul Realitatea TV a decis să renunțe la serviciile sale.

Gestul lui Gazdac venea într-o perioadă în care astfel de proteste deveniseră ”la modă”. Cu câteva luni înainte, un alt protestatar celebru, Adrian Sobaru de la TVR intrase și el cu mașina în gardul guvernului. Ultimul a recurs la acest gest, după ce cu câțiva ani înainte se aruncase dintr-o lojă a Plenului Parlamentului, tot în semn de protest.

Comentează pe FACEBOOK