vineri 14 iunie 2024

BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

Nicolae Ciucă a încălcat legea! Biroul Electoral Central din Municipiul Timişoara a admis plângerea formulată de AUR în care am sesizat faptul că Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriaşe amplasate în ţară în care îşi face reclamă.

Comunicat_de_presă_BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

Ciucă a încălcat legea, spune AUR

Cu scopul fals de a-şi promova cartea pe care nici măcar nu a scris-o el, aşa cum a recunoscut public, Nicolae Ciucă a împânzit ţara de panouri uriaşe cu faţa lui, pe un fundal negru, alături de sloganul „Un ostaş în fruntea ţării” şi linkul către site-ul personal.

În fapt, BEC admite că amplasarea acestor panouri încalcă absolut toate dispoziţiile legale ce reglementează desfăşurarea campaniei electorale.

Potrivit BEC, afişele cu Nicolae Ciucă „influenţează în mod inechitabil procesul de generare a capitalului electoral, chiar dacă nu sunt legate direct de un candidat, un partid sau de un proces electoral specific, iar utilizarea acestui afiş contribuie clar la creşterea notorietăţii şi a capitalului electoral al Particului Naţional Liberal, unicul beneficiar al amplasării afişului în cauză”.

 

Ciucă înfluențează campania electorală

În concluzie, Nicolae Ciucă este preşedintele PNL, persoană publică asociată cu acest partid care participă la alegerile din 9 iunie, fapt care influenţează campania electorală.

AUR a semnalat încălcarea libertăţii alegătorilor de a-şi forma o opinie în contextul alegerilor din 9 iunie, principiu prevăzut inclusiv în Codul Bunelor Practici al Comisiei de la Veneţia.

Nicolae Ciucă încalcă astfel prevederile potrivit cărora afişarea mijloacelor de propagandă electorală nu se pot amplasa decât în locuri special amenajate.

Astfel, BEC Timişoara a dispus înlăturarea afişului cu liderul PNL şi sesizarea Inspectoratului Judeţean Timiş. De asemenea, BEC a sesizat şi Autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării sancţiunilor prevăzute de lege pentru săvârşirea contravenţiei.

Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro