Boss la PNL, elev la Bac, șofer la Grindă și mardeiaș local

Daniel Moroșanu a devenit, începând de ieri, personaj. Abia acum îl cunoaște toată țara pe prim-adjunctul PNL Vrancea, cel care a dat ieri Bac-ul la 42 de ani. În urma reacțiilor de pe Facebook, în care mai mulți urmăritori sugerau că poate omul are totuși alte calități, chiar și fără școală, am făcut o minimă documentare. Vorba aia, să nu cumva să treacă neobservat un diamant neșlefuit. Ei bine, haideți să vedeți câteva grozăvii din trecutul numărului 2 din filiala PNL Vrancea, omul care se ocupă în prezent de Politici Publice la liberalii moldoveni.

 

În primul rând, ascensiunea lui Moroșanu se leagă ombilical de cea a ministrului Ștefan Ion de la Dezvoltare, cunoscut mai repede cu apelativul “Grindă”. Ei bine, Daniel Moroșanu a fost șoferul lui Grindă multă vreme, om de casă și băiat bun la toate. A fost angajat la cabinetul deputatului ce avea să devină ministru. Momentul său de glorie a venit abia în 2017, când a primit postul de prim vice, adică al doilea om din filiala Vrancea. Deci pe linie de partid s-a scos.

Șoferul se ține mereu aproape

Până să se facă renumit în politica mare, elevul care a dat ieri bacul a prins mult mai repede școala vieții. Sau legea străzii, depinde cum privim. În 2000, alături de fratele său Nicu, bodiguard de discotecă, Daniel Moroșanu l-ar fi snopit în bătaie pe un tânăr asistent sanitar. Acesta din urmă a decedat la scurt timp. După o anchetă prelungită, vinovat de omor a fost scos un minor din localitate. În declarația de la dosar, un martor care își dezvăluie identitatea susține că a văzut cum victima a fost bătută grav de cei trei, dar apoi agresorii l-ar fi convins pe minor să ia fapta asupra sa. Oricum ar fi, mulți dintre localnicii din Vidra vorbesc despre frații Moroșanu ca fiind recunoscuți drept mardeiași.

Un alt episod controversat s-a petrecut în 2016. Atunci, o tânără pe nume Mihaela Bara ce lucra în Italia a susținut că a fost înșelată cu 16.000 de euro, tot de către Moroșanu. Fata avea chiar și dovada plății unei sume importante din acei bani, către liberal, însă acesta a declarat că a fost doar intermediar. Iar banii ar fi fost pentru altcineva. Găsiți aici întreaga poveste de la vremea respectivă:

https://monitoruldevrancea.ro/2014/07/29/presedintele-pd-l-vidra-acuzat-ca-a-luat-16000-de-euro-cu-imprumut-si-nu-i-mai-da-inapoi/

Dincolo de trecutul controversat, Daniel Moroșanu se află în prezent în fața adevăratului test în viață. Vorbim de examenul maturității, din care a susținut deja prima probă. Dacă va trece cu bine peste probe, acesta va primi undă verde pentru alte orizonturi. Cu bac-ul luat, pentru el se deschid noi posibilități de funcții publice.

Fac precizarea că sursele locale ne-au vorbit și despre o serie de amantlâcuri urât mirositoare ce se petrec în filiala PNL Vrancea. Cu nume, prenume și niscaiva dovezi foto și video. Din respect pentru viața intimă a unor personaje ce nu făceau obiectul documentării noastre, am decis să ignorăm acea parte. Nu de alta, dar riscam să eclipsăm partea serioasă a dezvăluirilor…

Comentează pe FACEBOOK