luni 17 iunie 2024

Brigitte Macron dorea reconstrucția catedralei Notre Dame ca un „falus cu bile de aur”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Este marturia fostului ministru al Culturii din Franța, Roselyne Bachelot. Aceasta a publicat joi, 5 ianuarie, o carte în care povestește experiența sa în guvernul Macron. Numele cărții este „682” și reprezintă numărul de zile petrecute în ultimul guvern responsabil de Cultură.

După incendiul teribil din aprilie 2019, renovarea turlei catedralei a făcut obiectul mai multor propuneri, clasice, moderne sau originale.

Fostul ministru al Culturii dorea ca reconstrucția să fie identică, iar Palatul Élysée dorea o reconstrucție mai îndrăzneață: „Când mă întorc, cabinetul este stresat: Elysée visează la un „gest arhitectural” și mă acuză că îmi fac doar capul”, informează jurnaliștii La Dépêche.

Soția lui Emmanuel Macron și-a spus și ea părerea cu privire la proiectul de reconstrucție a catedralei Notre-Dame-de-Paris. În acest fragment, relatat de jurnalistul politic RTL William Galibert, Roselyne Bachelot spune: „Nu regret această insubordonare când, după ce a luat prânzul câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi va arăta un proiect care culminează cu un fel de falus erect, înconjurat la baza sa de bile de aur …”

Potrivit informațiilor din La Dépêche, Brigitte Macron ar fi transmis un alt proiect arhitectural ministrului Culturii de la acea vreme. Reproducerea turlei Notre-Dame era de fapt identică cu cea înițială,  toate ornamentate cu zeci de globuri fiind „inspirate de un rozariu”.

Lui Brigitte Macron nu i s-a solicitat un punct de vedere pentru a afla dacă cele spuse în carte reprezintă un adevăr sau un fals grosolan.

Turla catedralei va fi reconstruită așa cum era inițial.

Sursă foto Pompiers de Paris/ Facebook

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro