vineri 8 decembrie 2023

Noi ajutoare de la Guvern în 2023

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre ajutoarele pe care românii le vor primi în 2023.

Potrivit acestuia, politica Guvernului este de a ajuta categoriile vulnerabile într-o perioadă dificilă. Peste 2,4 milioane de români vor primi un voucher de 250 lei pentru alimente, la fiecare două luni.

”În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta. Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de #Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni.

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru #alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la #energie, la nivelul fiecărei gospodării.

Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un #tichet social de 2.000 de lei.

O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toți cei aflați în nevoie, prin cele mai rapide și eficiente modalități, fără a destabiliza însă bugetul statului și fără a stopa investițiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români”, a scris Premierul.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro