C.E., după reacţiile stârnite de observaţiile pentru PNRR

Comisia Europeană vine cu precizări, vineri, după apariţia informaţiilor referitoare la obiecţiile sale faţă de PNRR. Comisa transmite că a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit şi va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză pentru a clarifica orice potenţială întrebare, scopul fiind utilizarea optimă a fondurilor.
Amintim că oficialii de la Bruxelles au transmis, joi, câteva zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR) depus de România, care are peste 2.000 de pagini. Cele mai multe dintre critici se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte.
”Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit. În această perioadă, nu vom putea furniza o evaluare preliminară”, precizează CE, transmite News.ro.
Potrivit Comisiei, aş cum este prevăzut în Regulamentul de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă, pe parcursul întregii perioade de evaluare, CE ”va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză cu scopul de a clarifica orice potenţială întrebare deschisă prin, spre exemplu, solicitarea de informaţii suplimentare”. 
”Obiectivul nostru este de a colabora cu statele membre pentru a asigura utilizarea optimă a acestor fonduri”, menţionează Comisia Europeană.
Apariţia acestor informaţii a generat  o dispută aprinsă între ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea şi liderul PSD Marcel Ciolacu. (Detalii AICI)
Comentează pe FACEBOOK