Calcă frâna, ca hit-ul să pornească!

Calcă frâna, ca hit-ul să pornească!

Chelul cu tichie de mărgăritar e comparația perfectă cu ce avem astăzi la compania de drumuri (CNAIR). În ultimii 30 de ani, această instituție are un mare zero la capitolul realizări. Zero virgulă ceva, ca să nu sară în sus că îi calomniez. Ce faci atunci când ești incapabil să construiești drumuri și autostrăzi noi?! Pui muzică pe cele vechi!! Și mai arunci ceva bani pentru asta!

Proiectul pilot pe care îl găsiți pe site-ul CNAIR este fascinant. Ar trebui să oprească vitezomanii și să ne calmeze în trafic, pe anumite sectoare de drum. Vor fi montați senzori în asfalt, iar trecerea peste aceștia cu anumite viteze va declanșa anumite melodii. Piesele de rezistență vor fi ale lui Dan Spătaru, iar ca hit-ul principal vom avea „Drumurile noastre”. Proiectul care va demara anul acesta poarta numele „Drumurile partituri ; respectarea vitezei, încântarea sufletului”.
Deși exprimarea proiectului este oarecum alambicată, se pare că vor fi recompensați cu muzică doar șoferii care respectă limita legală de deplasare. Vitezomanii nu vor avea decât să asculte muzica proprie și să sufere că nu se bucură de trilurile lui Dan Spătaru.
Nu se știe încă pe ce sectoare de drum va funcționa acest proiect. Eu le-aș sugera să îl folosească pe autostrăzile în lucru, poate îi mobilizează pe muncitori. Însă clar va trebui modificat playlist-ul cu ceva mai alert.
Întreaga poveste este cuprinsă într-un plan mai amplu, cu scopul final de a crește siguranța pe drumurile mioritic. Se va face un contract de identificare a soluțiilor tehnice necesare creșterii siguranței rutiere în punctele periculoase. Conform politiei rutiere, cele mai periculoase drumuri din țară sunt DN2 (București – Suceava), DN1 (București – Brașov – Sibiu) și DN6 (București – Craiova- Timișoara). Culmea, punctul comun al acestor drumuri ale morții este faptul că toate pornesc de la București, capitală europeană și oraș fanion al României!

Comentează pe FACEBOOK