Când au loc negocierile pentru formarea guvernului

Dacian Cioloș, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru postul de premier, cere responsabilitate din partea PNL și UDMR pentru formarea rapidă a unui nou guvern.

„De foarte multe ori au clamat responsabilitatea, sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales într-o perioadă în care mor zilnic oameni în spitale”, a spus Cioloș.

Președintele USR subliniază că este nevoie rapidă de refacerea coaliției și de formarea unui nou guvern, cu sprijinul minorităților naționale. Cioloș a mai spus că în această dimineață a vorbit la telefon cu liderul PNL, Florin Cîțu, și a convenit o întâlnire pentru miercuri, fapt confirmat apoi și cu Kelemen Hunor și cu Varujan Pambuccian.

„Obiectivul nostru e clar: să pregătim un guvern care să treacă rapid de Parlament și să poate gestiona criza. Vom apela la partenerii nostri de guvernare. Nu cred că aceste partide (PNL și UDMR) vor refuza, pentru că asta ar însemna prelungirea crizei.

De foarte multe ori au clamat responsabilitatea. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales într-o perioadă în care mor zilnic oameni în spitale.

Oferim responsabilitate și cerem responsabilitate și din partea PNL, UDMR și a minorităților, cu care vom lansa discuții pentru formarea guvernului”, a declarat Cioloș, marți, într-o conferință de presă.

Comentează pe FACEBOOK