Costel Alexe, la Valencia, pe banii ieșenilor

Șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și alți câțiva șefi de direcții au fost într-o controversată vizită la Valencia, pe banii ieșenilor.

Deplasarea a avut ca scop concret vizitarea unei staţii de tratare a gunoiului mai mare decât cea operată de CJ la Ţuţora, abia pusă în funcţiune integral în primăvară, după întârzieri şi amânări nenumărate, scrie Ziarul de Iași.

Alexe, inculpat de DNA în dosarul în care este acuzat de mită, nu a putut justifica necesitatea unei astfel de deplasări, cu o echipă de 10 şefi, în condiţiile în care marea problemă a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor de la Iaşi este gradul foarte slab de selectare a gunoiului în judeţ.

Deplasarea întregii delegaţii a costat 8.300 de euro.

Cei 10 oficiali care au petrecut un sejur ‘de lucru’ de 4 zile în însorita provincie spaniolă au ajuns la o singură concluzie certă: Iașiul trebui să mai investească în SMID încă aproape 40 milioane de euro – o sumă uriaşă, după ce întreg sistemul actual de colectare, întins pe două exerciţii bugetare ale UE, a ajuns la 70 milioane euro, mai arată sursa citată.

Consiliul Județean pregăteşte depunerea unui nou proiect pentru modernizarea SMID, în valoare estimativă de 38 milioane de euro, iar vizita (delegaţiei la Valencia, n.r.) oferă oportunitatea obţinerii informaţiilor de specialitate şi a exemplelor de bună practică necesare creşterii gradului de reciclare şi de valorificare a deşeurilor şi la nivelul judeţului Iaşi“, s-a precizat în răspunsul CJ.

Comentează pe FACEBOOK