vineri 14 iunie 2024

Cartelul din asigurări, explicat de jurnalistul Radu Soviani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O nouă legea a asigurărilor auto, menită să îi protejeze pe români de creșterile nejustificate de preț, este pe cale să ne ardă, de fapt, la buzunar. În cea mai recentă ediție a emisiunii România reală de la Prima News, jurnalistul Radu Soviani a vorbit deschis despre ceea ce s-ar ascunde în spatele acestui proiect legislativ.
Acesta e de părere că există un adevărat cartel al asiguratorilor, care sunt înțeleși să aducă pe piață oferte de RCA la prețuri mari, dublate de unele astronomice, pentru a le face pe primele să pară atractive. Toată această mișcare ar fi tolerată sau chiar protejată de cei de la Autoritatea de Supraveghere (ASF), care se fac că nu văd „cartelul” invocat.
Tot în cadrul intervenției sale, Radu Soviani a mai explicat ticăloșia unui alt amendament din viitoarea lege. Este vorba de faptul că familiile care au mai multe mașini pe numele lor, să nu mai fie îndreptățite în a primi mașină la schimb, pe perioada reparației celei avariate. „De ce nu bagă modelul din SUA, în care asigurarea este pe șofer? Să ne facă asigurare unică, indiferent câte mașini deții și atunci să impună aceste aberații. La fel cum este și coplata. Păi eu sunt asigurat prin contract în așa fel încât bunul meu avariat trebuie adus la starea inițială! Mai ales că el nu a fost avariat din vina mea..”, a încheiat Soviani.
Revolta referitoare la mai multe pasaje din noua lege este împărtășită nu doar de către jurnaliști, ci și de asociațiile de transportatori. Aceștia din urmă au făcut acuzații grave cu privire la presupusele blaturi ale celor de la ASF, cu marii jucători din piața asigurărilor.
Găsiți mai jos intervenția lui Radu Soviani în cadrul emisiunii realizată de jurnalistul Dan Bucura:

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro