vineri 14 iunie 2024

Cârtițele Rusiei nu se dau duse din Lukoil România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dezvăluiri incredibile în cea mai recentă ediție România reală de la postul de televiziune Prima News. Jurnalistul Dan Bucura și invitatul său, Cătălin Antohe de la Cetățeanul.net au devoalat o adevărată rețea de oameni ai Rusiei ce activează pe teritoriul nostru, fentând sancțiunile Uniunii Europene. Vorbim de celebrele sancțiuni 10, impuse de UE, potrivit cărora cetățenii ruși nu mai au voie să facă parte din conducerea unor societăți europene din domenii strategice.

În România, vizată este societatea Lukoil România, mai exact rafinăria de la Ploiești, acolo unde conducerea mamă a fost schimbată, în locul ei venind niște români cu vechime în firmă și un misterios cetățean ucrainean. Cheia este exact la acesta din urmă, un anume Olexei Bibik, numit director de personal, care apare în acte drept cetățean al statului Ucrainean. Conexiunile sale cu Federația rusă au fost însă bine devoalate în emisiunea România Reală. Până și actualul director general al rafinăriei, românul Dan Dănulescu, este bănuit a fi pus la conducere doar de formă. Acesta și-a păstrat atribuțiile de inginer șef în companie, deși acum ocupă cea mai importantă funcție de conducere. Totul a pornit de la investigațiile celor de la cetățeanul.net, care au luat-o pe firul poveștii, ca urmare a unui memoriu al angajaților companiei de la Ploiești.

Fost ministru din Moldova, reacție dură

O intervenție extrem de dură, dar avizată în emisiune a avut și fostul ministru al Apărării din republica Moldova, Anatol Șalaru. Acesta a povestit ce lupte grele, informative, duc moldovenii cu agenții de influență ruși. „Instituțiile statului din Republica Moldova sunt pline de agenți GRU, de agenți ai Rusiei, care încearcă să destabilizeze instituțiile noastre. Vorbim de un război hibrid.”, a declarat fostul ministru.

Tot el a explicat că decizia UE este una „naivă”, lăsând foarte multe portițe Rusiei să folosească oameni cu cetățenie ungurească, austriacă, moldovenenească sau chiar din Ucraina, cum este cazul lui Olexei Bublik. Analizând în continuare compania Lukoil, Anatol Șalaru a descris situația subsidiarei din Ucraina, care a fost scos la vânzare și i s-a schimbat denumirea și a intrat în faliment. Pe cale de consecință, oamenii de acolo au fost trimiși la muncă operativă în Europa de Vest, cea mai bună poartă de intrare fiind România.

Mai jos găsiți întregul episod de la România Reală, în care a fost dezbătută povestea Lukoil și a conducerii sale „de paie” din România:

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro