duminică 19 mai 2024

Cazul Florin Piersic. Cele mai noi informații oferite de medici

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cazul Florin Piersic este zilele acestea în atenția tuturor. Îndrăgitul actor se confruntă cu probleme grave de sănătate, după contactarea unei bacterii intraspitalicești. După ce a fost de mai multe operat și i-au fost scoase protezele, el a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală, au informat miercuri reprezentanţii Spitalului de Ortopedie „Foişor” într-un comunicat remis presei.

 

Florin Piersic a început recuperarea postoperatorie

 

Potrivit sursei citate, evaluarea făcută miercuri arată o evoluţie lent favorabilă.

„Evaluarea domnului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 15 mai 2024, de către echipa medicală, arată o evoluţie lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală”, afirmă aceeaşi sursă.

Actorul a fost supus joia trecută unei operații de îndepărtare a protezei care devenise ea însăși sursă de infecție. Medicii de la Spitalul Foișor i-au implantat actorului o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

 

Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie

 

Actorul în vârstă de 88 de ani este internat de mai multe zile la Spitalul Foişor, după ce anterior fusese internat la Institutul „Matei Balş” şi Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj Napoca.

Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie. Atunci actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj, scrie Hotnews. Pe 29 aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș.

Foișor este al patrulea spital unde a ajuns actorul, în ultimele săptămâni.

La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

În aceeași zi, Florin Piersic a fost operat pentru extragerea protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție.

În următoarele zile după această intervenție, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze.

CITITI SI – Florin Piersic: Sunt viu, mai am de spus multe poveşti

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro