duminică 19 mai 2024

Premierul Slovaciei a fost împușcat în stradă (UPDATE)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 16 MAI – Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă timp de câteva ore, a relatat joi presa locală, care citează surse din spitalul în care este internat şeful executivului de la Bratislava, transmite EFE.

Deşi există foarte puţine informaţii oficiale despre situaţia lui Fico, postul de televiziune Markiza citează „surse de încredere” din centrul de sănătate care declară că viaţa lui Fico rămâne joi în pericol, după intervenţia chirurgicală dificilă pentru tratarea plăgilor împuşcate pe care le-a suferit în abdomen şi membre.

Directorul spitalului în care este internat Fico a declarat joi că premierul este stabilizat, dar în stare gravă, în timp ce un înalt oficial guvernamental a anunţat că starea de sănătate a lui Fico este încă gravă, din cauza rănilor dificile, transmite Reuters.

Vicepremierul Slovaciei, Tomas Taraba, a declarat miercuri seară că intervenţia chirurgicală a decurs bine şi că viaţa lui Fico nu mai este în pericol.

Mai mulţi membri ai executivului au declarat că a fost vorba despre un atac cu motivaţie politică.

STIREA INITIALA

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. El se afla în orașul Handlova, după o ședință de guvern, relatează presa slovacă citată de Digi24. El a fost transportat la spital.

Premierul Slovaciei a fost împușcat în plină stradă

 

Fico a participat la o întâlnire cu mai multe persoane, la un centru cultural din Bratislava.

„Un reporter al publicației Denník N a relatat că a auzit mai multe focuri de armă și i-a văzut pe ofițerii de securitate ridicându-l de pe jos pe Fico și băgându-l într-o mașină.

Potrivit publicației Pravda din Slovacia, premierul a fost împușcat de mai multe ori în piept și abdomen.

Potrivit informațiilor Aktualíty.sk, un elicopter l-a transportat la spital pe premier.

„Am auzit trei sau patru împușcături. Am văzut cum Fico a fost ridicat de la pământ”, a descris jurnalistul Daniel Vražda incidentul pentru Aktuality.sk. Potrivit surselor publicației slovace, atacatorul a fost reținut.

Potrivit martorilor de la fața locului, Fico a mers să-i salute pe oamenii aflați în fața centrului cultural, care îl așteptau, când s-au auzit mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.”, transmite sursa citată.

Presupusul atacator a fost reținut de poliție. Poliția a izolat zona, căminul cultural în fața căruia a avut loc reuniunea a fost evacuat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro