luni 26 februarie 2024

‘Ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir PutinDmitri Peskov i-a îndemnat pe partenerii occidentali să fie raţionali. Acesta a declarat într-un interviu pentru postul de stat Rossia 1 că „nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”.

„Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?”.

Peskov a spus despre Occident că „nu a fost foarte bun la istorie”, susţinând că Rusia nu a invadat niciodată o altă ţară.

„Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul război”.

Peskov a avertizat că „orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare minoră poate duce la consecinţe ireparabile” atunci când a fost întrebat despre situaţia din Donbas.

„Și, în același timp, oferă un acoperiș diplomatic și politic. Se spune că dacă măcar cineva trece granița Ucrainei, Rusiei și așa mai departe, indiferent din ce motiv, vor exista sancțiuni infernale. Rusia va deveni un proscris și așa mai departe. Nu determină acest lucru Ucraina să rezolve problema Donbass-ului prin forță? Toate verigile din lanț dovedesc acest lucru”.

El a ținut să menționeze că aceasta este doar una dintre teorii și nu declarația sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Vladimir Putin „are toate motivele” să nu-l considere pe Volodimir Zelensky o persoană care este pregătită, capabilă și dispusă să pună în aplicare acordurile de la Minsk.

„Dacă luăm în considerare toate declarațiile lui Zelenski în ansamblu, rezultă din ele că el a) nu poate, b) nu vrea și c) nu va face acest lucru”.

Pe de altă parte, Zelensky susține că Kremlinul nu îi răspunde la apeluri.

„Ne punem întrebarea: ce propuneți să discutăm? Nu primim un răspuns”, a mai spus Dmitri Peskov.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro