Chicago Tribune: medic sănătos, mort după vaccinare

În urmă cu 3 zile, un articol apărut în Chicago Tribune, publicație importantă în Statele Unite, a dat apă la moară celor care sunt împotriva vaccinării anti-Covid. Ziarul a publicat un text cu titlul: „Un medic sănătos a murit la 2 săptămâni după ce s-a vaccinat anti-Covid19”.

În text găsim povestea doctorului obstetrician de 56 de ani, din Florida, care a finalizat schema de vaccinare pe 18 decembrie. Conform istoricului său medical, acesta era clinic sănătos. La câteva zile după vaccinare, pe corpul acestuia au apărut pete dubioase. Hemoleucograma acestuia arăta extrem de rău. În ciuda efortului medicilor de la una dintre cele mai prestigioase clinici din SUA, medicul a murit în noaptea de 3 spre 4 ianuarie. Pe 5 ianuarie, acesta a fost băgat în autopsie, pentru a se stabili cauza morții.
Probele prelevate de la acesta au fost trimise la mai mulți experți americani. Până la ora publicării textului, scriu cei de la Chicago Tribune, niciun rezultat oficial nu a fost dat publicității. Compania Pfizer s-a rezumat în a da un comunicat potrivit căruia este la curent cu această întâmplare, iar cazul medicului este „un caz clinic neobișnuit”.
Pentru cei care doresc să lectureze forma integrală, în limba engleză a articolului, găsiți aici link-ul:

https://www.chicagotribune.com/coronavirus/fl-ne-miami-doctor-vaccine-death-20210107-afzysvqqjbgwnetcy5v6ec62py-story.html

Așa cum am spus, nu vorbim de o publicație obscură sau de vreun tabloid. Din acest motiv, articolul a stârnit multe reacții în rândul americanilor. Chicago Tribune este un ziar american fondat în anul 1847, care face parte din compania media Tribune Company. Începând din anul 1932, Chicago Tribune a câștigat 25 de premii Pulitzer.

Comentează pe FACEBOOK