miercuri 29 noiembrie 2023

Ciolacu: Am spus de la bun început că statul trebuie să fie primul care face economii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în şedinţa de Guvern, că statul trebuie să fie primul care face economii, referindu-se la adoptarea proiectului pentru reducerea cheltuielilor.

”Astăzi, aprobăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumat prin Programul de Convergenţă. Am spus de la bun început că statul trebuie să fie primul care face economii. De aceea, limităm şi reducem cheltuielile bugetare până la sfârşitul acestui an.

Trebuie să ţinem deficitul sub control şi să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR-ul”, a spus premierul, potrivit news.ro.

Şeful Executivului a precizat că ”actul normativ ”nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar”.

”De asemenea, limitările nu se aplică în cazul proiectelor finanţate din fonduri europene. Pentru finalizarea acestora, Guvernul va face alocări din Fondul de rezervă”, a mai arătat Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro