vineri 14 iunie 2024

Ciolacu: Avem bani pentru creșterile salariale/Cîțu: Minte!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marcel Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii. Premierul a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii, inclusiv pentru profesori. Afirmația acestuia vine după publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an.

 

Ciolacu dă asigurări că statul are bani pentru majorări de pensii și salarii

 

„Sunt toţi banii, măsuraţi (…). Luni de dimineaţă, periodic, am cu domnul ministru, cu vicepremierii… Repet, lucrurile sunt sub control. Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori. Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe mine ameţeala, unde nu s-a stat încă, nu au fost recunoscute de către statul român şi unde avem aceste discuţii. În rest, nu sunt probleme. Nici dacă ar fi, acele sume nu ar fi probleme pentru Guvernul României”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat în cât timp ar putea fi alocate toate sumele acestea, Marcel Ciolacu a spus: „La rectificare. În august. Aşa se întâmplă an de an. Dar chiar şi până în august, dacă există anumite probleme, se pot face modificări. Fiindcă ştiţi că am făcut şi anul trecut, şi aşa am ţinut deficitul sub control”.

Premierul a afirmat că au fost plătite toate sumele alocate pentru înzestrarea armatei.

„Sunt lucrurile chiar într-un echilibru. Cu adevărat, consider că priorităţile românilor au fost investiţiile în infrastructură. În rest, şi am vorbit şi astăzi cu ministrul Apărării şi cu vicepreşedintele Turciei, îmi doresc ca cât mai multe dintre achiziţiile pentru înzestrarea armatei să se producă pe teritoriul României. Asta a fost discuţia şi cu cancelarul Olaf Scholz şi cu cei interesaţi şi cu Ambasada SUA şi veţi vedea că se va dezvolta foarte mult industria de apărare în acest an.”, a spus premierul Ciolacu.

 

Cîțu: Ciolacu minte. Nu mai are bani

 

“Ciolacu recunoaște oficial că a rămas fără bani. Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor și a salariilor”,  a scris, pe Facebook, senatorul Florin Cîțu.

El a postat: “A crescut salariile ILEGAL, fără să aibă sursă de finanțare.

Memorandumul aprobat de guvern în ședința de ieri arată foarte clar :

– FOARTE GRAV, acum se cauta banii dupa ce au crescut salariile”se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate. Potrivit informațiilor prezentate de către inițiatori în Fișele financiare, impactul asupra cheltuielilor bugetare determinat de aprobarea celor două acte normative este de 4,3 mld. lei;”

– “Rezultă astfel că fondurile ramase de utilizat nu asigura plata integrală a drepturilor salariale păna la sfârșitul anului. Suplimentar, este necesară asigurarea fondurilor necesare pentru plata tranșelor aferente titlurilor executorii având că obiect acordarea unor drepturi de natură salarială personalului din sistemul bugetar, din care ponderea cea mai importantă o reprezintă personalul din sistemul justiției.”
Și continuă la fel pentru mai multe ministere.

PNL, trezește-te și nu mai gira asemenea ilegalități.”

<span> <span style=font size 14pt font family georgia palatino serif>Foto CituFacebook<span>
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro