vineri 14 iunie 2024

Ciolacu cere iertare Diasporei: Un eșec pentru țară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a cerut iertare Diasporei pentru că guvernanții nu au găsit soluții astfel încât românii să nu fie nevoiți să plece peste graniță să își găsească de luru pe salarii decente. „Fiecare trecere definitivă peste graniță a unui român este un eşec pentru această ţară, nu o sărbătoare”, afirmă premierul.

 

Ciolacu, mesaj pentru românii din străinătate: Vă cer iertare că n-am fost în stare să vă ţinem acasă

 

„Mi-am amintit de fratele meu care, imediat după Revoluţie, a plecat în Germania, ca mulţi alţi români, în căutarea unei vieţi mai bune. Simt acum, aşa cum am simţit şi atunci, că nu a fost nicio sărbătoare la noi în familie. Ne-a fost tuturor greu şi mamei, cred, aproape imposibil, văzând plecarea unui băiat cu singura nepoată pe care o avea şi urma să-i vedem doar în fotografii sau să-i auzim doar la telefon. Cu adevărat a fost sărbătoare doar când s-au întors acasă.

Adevărul este că de 30 de ani ne-am obişnuit să sărbătorim eşecul. Organizăm evenimente, spunem discursuri, facem poze şi apoi fiecare îşi vede de viaţa lui, noi aici şi dumneavoastră, dincolo, în alte ţări.”, şi-a început premierul Marcel Ciolacu discursul, duminică seară, la un eveniment organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni, transmite Digi24.

 

Premierul spune că plecarea unui român peste granițe este un eșec pentru clasa politică

 

Liderul PSD mai spune că plecarea la muncă în străinătate, iar mai apoi rămânerea definitivă în țara de adopție nu este altceva decât un eșec al clasei politice. 

 „Fiecare trecere definitivă peste graniţă a unui român este un eşec pentru această ţară, nu o sărbătoare”. „Fiecare mamă, fiecare frate, fiecare soră sau nepot care pleacă lasă un gol imens, atât în familia care rămâne să sufere, cât şi în comunităţile din care fac parte. Iar gol cu gol, cu gol, ajung să formeze un imens abis în sufletele şi în sufletul acestei naţiuni. Iar asta nu poate fi deloc o sărbătoare”, a adăugat premierul.

Potrivit acestuia, „acesta este principalul eşec al clasei politice româneşti de după Revoluţie”. „Vă rog să-mi permiteţi să vă cer scuze pentru că n-am putut mai mult şi mai bine. Vă cer iertare că n-am fost în stare să vă ţinem acasă”, a mai spus Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro