vineri 14 iunie 2024

86 de percheziții economice: Lovitură dură a IGPR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pe parcursul a 15 acţiuni operative, au loc peste 80 de percheziţii domiciliare luni dimineaţă în scopul sancţionării celor implicaţi în infracţiuni legate de domeniul economico-financiar.

Potrivit IGPR, la data de 27 mai are loc o acțiune amplă de combatere a infracțiunilor economico-financiare, desfășurată în colaborare cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Direcția de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române este coordonatoarea acestei operațiuni.

În vederea combaterii activităților ilegale și pentru tragerea la răspundere a celor implicați în comiterea de fapte penale, poliția a efectuat 86 percheziții la domiciliu în cadrul a 15 acțiuni operative. Aceste măsuri au fost luate sub supravegherea procurorilor de caz, cu scopul de a proteja comunitatea și de a menține ordinea publică.

percheziţii
evaziune fiscala

Toate aceste activităţi sunt desfăşurate în cadrul unor dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni grave precum evaziune fiscală, contrabandă, falsificarea produselor, înşelăciune, falsificare de documente sau spălare de bani. Printre alte infracţiuni incluse în Codul Fiscal pentru care se cercetează persoanele vizate se numără şi obţinerea ilegală de fonduri şi delapidarea.

Scopul acţiunilor este de a investiga şi documenta activităţile infracţionale ale persoanelor suspectate, de a recupera prejudiciile suferite şi de a confisca bunurile dobândite în urma săvârşirii unor infracţiuni sau dobândite ilegal.

Toate persoanele depistate vor fi chemate pentru audieri și li se vor lua măsuri legale în funcție de fiecare caz în parte.

Lucrăm îndeaproape cu Poliția Română pentru a combate crima și infracțiunile de diferite tipuri. Este o prioritate pentru noi să ne implicăm în acest efort, astfel încât să putem asigura o comunitate mai sigură pentru toți cetățenii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro