joi 30 mai 2024

Ciolacu: Răspundem pentru lucruri ce trebuiau făcute acum 30 de ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că actualul Guvern răspunde pentru lucruri ce trebuiau făcute acum 30 de ani, făcând referire la salariile profesorilor. Ciolacu a explicat și de ce Executivul nu vine cu o ordonanță de urgență pentru a răspunde pretențiilor profesorilor privind noua lege a salarizării, ci cu un angajament politic cu garanții.

„Ne-am asumat tot ceea ce am promis și am și făcut o parte. Și cred că lucrurile așa se vor întâmpla. Niciun om politic nu își permite când își asumă un astfel de lucru să facă în alt fel. Cei mai importanți sunt copiii și să liniștim părinții, și până pe 15 iulie o să definităvăm grila din legea salarizării”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că „toate solicitările liderilor de sindicat de la început au fost acum acoperite direct prin aceste (n.r. – acte) normative”, scrie adevarul.ro.

Întrebat cum le răspunde sindicaliștilor din educație care spun că nu au încredere într-un memorandum, Marcel Ciolacu a replicat: „Nu poți să dai o ordonanță de urgență care să se refere la o lege viitoare”.

Îmi pare rău că actualul guvern și actuala coaliție trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau să le facă alții în 30 de ani”, a completat Marcel Ciolacu.

Întrebat ce va face dacă nu se termină greva generală din Educație, președintele PSD a precizat: „Eu sunt ferm convins că rațiunea va triumfa”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro