vineri 14 iunie 2024

Ciolacu și Ciucă, prima întrevedere după alegeri. Se decide prezidențiabilul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marcel Ciolacu și Nicoale Ciucă au prima întrevedere, marți, după alegerile din 9 iunie. Se pare că subiectul principal de discuție va fi legat de alegerile parlamentare și prezidențiale. Atât PNL, cât și PSD își doresc candidat propriu la Palatul Cotroceni. 

 

Ciolacu și Ciucă discută despre alegerile prezidențiale

 

Întâlnirea are loc după ce primele intenții și declarații oficiale au fost făcute de către liderii Coaliției, scrie Hotnews. Reamintim că atât PSD, cât și PNL au transmis, că cel mai probabil, partidele vor avea candidați separați la prezidențiale.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că săptămâna aceasta social-democrații trebuie să decidă candidatul la prezidențiale, fiind exclus ca formațiunea să nu aibă propriul om care să intre în cursa pentru Cotroceni.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu trebuie să fie candiatul comun, acesta a spus că da, „fărădiscuție”.

„E o cutumă în PSD ca președintele să candideze la funcția prezidențială și eu cred că domnul Ciolacu își asumă rolul ăsta. (…) Cred că decizia ar trebui să vină săptămâna asta, pentru că deja săptămâna viitoare trebuie să dea Hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Cred că  săptămâna aceasta va fi hotărâtoare în ceea ce privește candidatura la prezidențiale în această Coaliție”, a completat numărul doi dinPSD. 

Chestionat dacă PSD l-ar putea susține pentru funcția de președinte al României pe Nicolae Ciucă, Stănescu a replicat: „Nu! E ceea ce v-a zis domnul Ciolacu. PSD-ul nu-și permite să nu aibă candidat la funcțiaprezidențială”. 

 

Cel mai potrivit la preşedinţia României este Ciucă, spune Rareș Bogdan

 

De partea cealaltă, PNL pledează pentru o candidatură separată de PSD la alegerile prezidențiale. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni, după anunţul secretarului general al PSD, Paul Stănescu, că PSD va organiza Congres săptămânile viitoare pentru stabilirea prezidenţiabilului.

„Cel mai potrivit la preşedinţia României este domnul Nicolae Ciucă (…) Nu ştiu ce face domnul Stănescu, nu înţeleg de ce este atât de activ în spaţiul public, poate pentru că încearcă să acopere pierderea primăriei Slatina, pe care a pierdut-o ruşinos şi faţa excelentului Mario de Mezzo. Domnul Stănescu încearcă să îl împingă pe scări pe domnul Ciolacu, dar e treaba domniei lor, nu mă bag eu. Nu ştiu ce vor să facă. Vom sta de vorbă cu PSD mâine, vom avea poziţia domniior lor, exprimată nu prin presă ci prin viu grai”, a declarat Rareş Bogdan.

CITITI SI – Pe cine ar vota românii la alegerile prezidențiale

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro