vineri 14 iunie 2024

DNSC și ANPC: Canal pentru protecția consumatorului pe Meta

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

DNSC (Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică) colaborează cu ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului) pentru a lansa un canal dedicat protecţiei consumatorilor pe platformele Meta şi pentru raportarea tentativelor de fraude online. Această colaborare a fost anunțată marți de către Mihai Rotariu, coordonatorul Direcției Comunicare, Marketing și Media al DNSC.

„În prezent avem un canal de comunicare deschis cu Ministerul Digitalizării. Puteti găsi pe site-ul lor platforma numită nofake, unde puteţi raporta inclusiv iniţiative care vizează dezinformarea, nu doar fraudele în mediile sociale. În ceea ce priveşte DNSC (Departamentul Naţional de Securitate Cibernetică), colaborăm cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului pentru a lansa un canal dedicat exclusiv protecţiei consumatorilor, care include şi astfel de tentative de fraudă. Există şi alte categorii cum ar fi jocurile de noroc, vânzarea ilegală de produse etc., pe care le vom putea raporta mai eficient şi mai coordonat. Acest lucru va permite reţelelor sociale să acţioneze mai rapid şi să suspende aceste conţinuturi nocive.”, a declarat Mihai Rotariu în cadrul unei conferințe de presă organizate de ING Bank România.

DNSC ANPC
canal dedicat protectiei consumatorului

Utilizatorii trebuie să fie atenţi la reclamele care au o durată de viaţă scurtă, de obicei doar câteva zile. Dacă acestea nu sunt identificate şi retrase rapid, pot să apară în news feed-ul utilizatorilor şi să primească click-uri nedorite pe link-urile respective.

Întrebând când va fi lansat canalul, a menționat că au fost furnizate datele necesare activării acestuia către compania Meta și că, până la sfârșitul săptămânii, canalul ar trebui să fie activ.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro