luni 17 iunie 2024

Cioloș, despre Roșia Montană: Numele lui Ponta apare de 161 de ori în cererea de despăgubiri, al meu nici o dată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Continuă războiul declarațiilor în cazul Roșia Montană, proces pe care România cel mai probabil îl va pierde în favoarea companiei Gabriel Resources urmând ca statul să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari. Fostul premier Dacian Cioloș susține că numele lui Victor Ponta apare de 161 de ori în cererea inițială de despăgubiri a Gabriel Resources, iar al lui nici măcar odată.

Cioloș: Numele lui Ponta apare de 161 de ori în cererea de despăgubiri, al meu nici o dată

“În cazul prejudiciilor cerute de Gabriel Resources pentru afacerea Roşia Montană, Marcel Ciolacu şi PSD au o poziţie contrară României, a avocaţilor plătiţi de guvern să ne apere interesele şi a documentelor publice de la tribunalul de arbitraj.  Au ales să dea vina pentru eventualele despăgubiri pe includerea peisajului cultural minier în UNESCO deşi chiar compania minieră a recunoscut, în documentele de la tribunalul de arbitraj, că acest lucru nu afectează cuantumul daunelor solicitate statului român. Demersurile pentru includerea în patrimoniul UNESCO „nu schimbă pretenţiile lui Gabriel în această arbitrare, care rămân aşa cum au fost expuse în pledoariile anterioare ale reclamanţilor”. [”That development does not alter Gabriel’s claims in this arbitration, which remain as set forth in Claimants’ earlier pleadings”], se arată în cererile avocaţilor RMGC, potrivit europarlamentarului Dacian Cioloş., scrie news.ro.

Fostul premier afirmă că ”Ciolacu şi PSD au luat în braţe teza că eventualele prejudicii ar fi din cauza guvernului tehnocrat şi a includerii peisajului cultural minier în UNESCO deşi numele Ponta apare de 161 de ori în cererea iniţială de despăgubiri a Gabriel Resources iar al meu nici măcar odată”. 
”Mă interesează prea puţin că Ciolacu şi PSD se vor scufunda împreună cu Ponta care trebuie să plătească pentru prejudicii. Ce mă interesează este să nu ascundă motivarea tribunalului pentru ca oamenii să aibă ocazia să judece singuri din cauza cui s-a ajuns aici”, spune Dacian Cioloş.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro