joi 22 februarie 2024

Ciucă i-a luat în vizor pe miniştrii Energiei şi Muncii: Vă asumați

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă le-a solicitat, joi, miniştrilor Energiei şi Muncii să-şi asume un plan de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, după tragedia în care au murit trei oameni. El le-a mai solicitat celor doi miniştri să continue să furnizeze organelor de anchetă toate datele necesare privind accidentul de muncă produs la Cariera Jilţ din judeţul Gorj.

„Vă solicit ambilor miniştri ca în perioada imediat următoare, şi o să-mi prezentaţi în şedinţa de lucru de săptămâna viitoare termenul până la care, împreună, vă veţi asigura de verificarea şi implementarea tuturor măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia, dar şi în celelalte structuri în care trebuie să urmărim modul în care se îmbunătăţesc condiţiile de muncă şi securitatea muncii. De asemenea, activitatea va fi extinsă în toate unităţile de producţie a energiei electrice subordonate Ministerului Energiei. Deci, aştept săptămâna viitoare termenul pe care vi-l asumaţi astfel încât să avem asigurată punerea în aplicare a acestui plan. Şi, desigur, continuăm activităţile prin care împreună veţi pune la dispoziţia organelor de cercetare penală documentaţiile necesare, astfel încât cei vinovaţi să suporte rigorile legii”, a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

Totodată, premierul a dispus ministrului Energiei ca toate contractele de achiziţii de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate şi să fie identificate motivele pentru care nu au asigurat condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii, în special în carierele de exploatare a cărbunelui.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro