sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Ciucă, la final de an: Am vorbit puțin, la fel vom face și în 2023

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat un bilanț al guvernării la final de an, înaintea ședinței de guvern de miercuri, ultima din 2022. Premierul spune că a vorbit puțin, preferând să nu apară foarte des la televizor, ci mai degrabă să aloce acest timp pentru a lucra în favoarea cetățeanului.

„Am vorbit puțin și de mai multe ori am avut această discuție că am preferat să nu apărem atât de mult la televizor. Vreau să vă spun că toată această abordare a fost în favoarea alocării timpului pentru mai multă muncă la nivelul guvernului. Consider că așa este onest față de oameni. Să le spunem adevărul și la fel vom face și anul viitor, vom apărea mai puțin la televizor și vom încerca să facem mai mult la nivelul instituțiilor guvernamentale. Cu certitudine vom face în așa fel încât pentru susținerea economică să asigurăm întreg cadrul legal pentru continuarea și susținerea investițiilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, transmite Digi24.

Premierul a vorbit și despre Schengen și spune că respingerea aderării „nu ne-a dezarmat”.

„Nu s-a întâmplat aderarea la Schenegen. Nu ne-a dezarmat.

A fost anul în care am operaționalizat PNRR. Am reușit să operaționalizăm prima cerere de plată și am transmis-o și pe a două. Astfel, în 2023, 9 miliarde de euro se află în țară. Au fost aprobate programele operaționale din cadrul financiar 2021-2027″, a spus Ciucă.

„Prin măsurile luate la nivel de Coaliție și puse în execuție de Guvern prin pachetul Sprijin pentru România au fost măsuri care au vizat atât susținerea mediului de afaceri și în felul acesta vom continua să asigurăm cea mai mare sumă pentru investiții și din bugetul pentru anul 2023”, a declarat Ciucă, care mai spune că prin compensarea și reglementarea prețurilor la energie Guvernul speră să asigure „scăderea inflației.”

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro