sâmbătă 22 iunie 2024

Ciucă: Măsurile luate s-au reflectat în creşterea veniturilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre execuţia bugetară, că reprezintă, practic, radiografia corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni. El a precizat, de asemenea, că măsurile luate pentru protejarea economiei şi a cetăţenilor s-au reflectat în creştere a veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea valorii nominale a PIB.

Nicolae Ciucă a arătat că a constatat un lucru cât se poate de benefic şi anume că deficitul pe primele şase luni este de 1,71% din PIB, veniturile au crescut cu 22,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Avem o creştere nominală de 40,3 miliarde lei”, a mai spus premierul.

Prim-ministrul a mai spus că ”cheltuielile au crescut cu 14.3%, menţinându-se sub nivelul de creltere a veniturilor şi absorbţia fondurilor europene a crescut cu 16,4%, de asemenea faţă de anul trecut”.

Ciucă a mai arătat că reducerea deficitului, un indicator foarte important, cu 1,25%, practic, faţă de 2,86% în 2021.

”Astăzi, ne raportăm la un deficit de 1,71%”, a spus Ciucă.

”Anul acesta, creşterea colectărilor arată un indicatorl o creştere de 0,6%. Practic, am ajuns la 8,1% faţă de 7,5% din PIB anul trecut”, a mai spus el.

”Astăzi aprobăm o nouă schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de euro. Vă cer tuturor să intensificăm aceste măsuri şi să monitorizăm şi să urmărim să se realizeze pachetul de investiţii pe care noi l-am aprobat, astfel încât să recuperăm aceste decalaj între absorbţie şi investiţile pe fondurile europene şi investiţiile realizate de la bugetul de stat. Este o sarcină cât se poate de clară pentru fiecare din miniştrii care au în derulare programe de investiţii”, a mai spus premierul. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro