vineri 21 iunie 2024

Comparaţie de preţ: vacanţa în România, Bulgaria, Grecia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După relaxarea măsurilor impuse în timpul pandemiei de Covid-19, majoritatea țărilor anunță redeschiderea sezonului estival. Un turoperator a făcut o analiză a preţurilor la cazările din principalele staţiuni din România, Bulgaria şi Grecia.


Preţuri la cazare în
România în funcţie de hotel

În cea mai căutată staţiune de la malul Mării Negre, din România, Mamaia, în hotelurile de 5 stele cazarea vine  cu mic dejun inclus, iar preţurile variază între 70 şi 75 de euro pe noapte/ pers în luna iunie.

Pentru iulie şi august, tarifele vor creşte până la 105 – 110 euro/ noapte/pers., se arată în analiza realizată de IRI Travel, potrivit Adevarul. În septembrie acestea vor scădea până la 55-60 de euro pe noapte/pers. 

Pentru hotelurile de 4 stele tarifele variază în Mamaia. Pentru lunile iunie şi septembrie, hotelurile de 4 stele s-au pregătit cu tarife cuprinse între 60 şi 85 de euro pe noapte. În iulie prețurile se majorează până la 100 şi 110 euro de persoană/ noapte. În august , prețurile vor ajunge şi la 120 de euro/ pers./ noapte.

La 3 stele, în Mamaia preţurile ajung la o medie de 30-50 de euro/ pers./ noapte. La 30 de euro/ noapte aveţi inclus micul dejun, în timp ce la 70 de euro/ noapte, regimul este de all inclusive.

Preţuri la cazare în Bulgaria în funcţie de hotel

Hotelurile de 5 stele din Nisipurile de Aur îşi asteaptă turiştii cu tarife cuprinse între 48 şi 52 de euro, aici fiind inclus doar micul dejun.

La 4 stele, tarifele pentru cazare cu mic dejun variază în jurul cotei de 25 de euro/ pers. La all inclusive, acestea urcă până la 40 de euro.

La 3 stele, tarifele sunt de 20-22 euro/ noapte sau 25-27 euro/ pers., cu mic dejun.

Pentru luna iulie şi august, bulgarii majorează preţurile cu 10-15 euro de persoană pe noapte. În septembrie, preţurile ajung la nivelul lunii iunie.

 

Preţuri la cazare în Grecia în funcţie de hotel

Grecii deschid sezonul turistic pentru români după 15 iunie. Astfel, prețurile pentru luna iulie pornesc de la 22-25 de euro/noapte în Thassos, la hotelurile de 3 stele cu self catering. Dacă doriţi cu mic dejun atunci preţurile ajung la 40-45 de euro.

La 4 stele, preţurile variază între 70 şi 80 de euro, dacă alegeţi cazare cu mic dejun sau demipensiune.

La 5 stele, tarifele oscilează între 70 şi 90 de euro. 

Pentru luna august, Thassos vă aşteaptă cu tarife de 55 de euro/ pers. la hotelurile de 3 stele. La 4 stele acestea se duc la 75-85 de euro/ pers., în timp ce la 5 stele pot ajunge şi la 100 de euro/ pers.  În luna septembrie, preţurile scad cu 10-15 euro/ pe noapte sub cele practicate în iulie.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro