duminică 26 mai 2024

Se încinge America! Imagini horror după autopsia lui Floyd

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Postul de televiziune BBC a publicat ieri, în premieră, rezultatele autopsiei lui George Floyd, americanul de culoare ce a decedat în timpul arestării. Moartea sa a aruncat America în aer, administrația Trump lovindu-se în ultimele zile de cel mai amplu val de proteste de la instalare. Violența acestor miscări de stradă a luat proporții incredibile, în aproape toate marile orașe străzile fiind luate cu asalt. Ura demonstranților s-a canalizat în primă fază pe poliție, autoturismele acesteia fiind efectiv vandalizate. Au urmat apoi incendierile secțiilor de poliție și agresarea oamenilor legii. Filmările precum cea de mai jos vorbesc de la sine:

Revenind la autopsia lui Floyd, rezultatele sale sunt devastatoare pentru polițiști. Medicii legiști susțin că afroamericanul a murit prin asfixiere, din cauza presiunii exercitate pe gâtul și spatele său de cei ce îl imobilizaseră. Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere. Anterior apariției rezultatelor medicale, Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota a recunoscut la o conferință de presă că moartea omului de culoare poate fi interpretată ca o crimă și ar vrea să îi vadă și pe ceilalți 3 polițiști acuzați, ca și complici.

De pe 25 mai, de la această tragedie, și până astăzi, luptele de stradă nu au făcut decât să crească în intensitate. De la ura canalizată împotriva poliției, o parte dintre protestatari s-au reprofilat pe jafuri și violențe împotriva celor înstăriți. Sute de reședințe și magazine de lux au fost sparte și devalizate în doar câteva minute, protestatari mascați plecând cu brațele pline de produse furate. De partea cealaltă, poliția a început să acționeze tot mai violent asupra maselor. Imaginile apărute pe rețelele de socielizare sunt edificatoare în aces sens. Se vorbește chiar că Statele Unite se află în pragul unui război civil. Oricum ar fi, problemele celor de la Casa Albă sunt tot mai mari. Acum 2 zile, inclusiv președintele Donald Trump a fost băgat de urgență într-un buncăr de protecție, după ce manifestanții luaseră cu asalt gardurile clădirii în care se afla primul om al Americii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro