duminică 14 iulie 2024

Coreea de Sud: Incendiu devastator la fabrica de baterii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un incendiu masiv a distrus o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud, provocând pierderea a zeci de vieți. Potrivit AFP și dpa, tragedia s-a produs luni.

La sosirea la locul incidentului, pompierii au informat inițial că o persoană a murit, alta a suferit arsuri severe și 21 de persoane erau dispărute. Ulterior, au anunțat descoperirea a aproximativ 20 de corpuri carbonizate în zona incendiată

Momentan, nu putem intra în clădire pentru a efectua operațiuni de salvare. Vom încerca să stingem incendiul cât mai repede posibil și abia apoi vom putea intra pentru a căuta supraviețuitori. 21 de muncitori sunt dați dispăruți și sperăm să-i găsim folosind informațiile furnizate de întreprindere. Acest îndrumator a fost dat de Kim Jin-young, un membru al echipei de pompieri care au ajuns la locul incendiului, înainte ca celelalte victime să fie descoperite.

Încă nu cunoaștem cauza incendiului.

O fabrică de baterii de litiu, care aparține producătorului sud-coreean Aricell, a fost afectată de un incendiu în Hwaseong, la sud de Seul.

incendiu
tragedie la fabrica de litiu din coreea

Imaginile transmise de agenția Yonhap ilustrează fumul dens care se înalță deasupra fabricii aflate în flăcări.

După tragicul accident, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a solicitat autorităților să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a se concentra pe căutarea și salvarea victimelor. Această decizie a fost anunțată de biroul său de presă.

Preşedintele Yoon a adresat o atenţionare autorităţilor cu privire la importanţa securităţii pompierilor, ţinând cont de viteza cu care se răspândeşte focul.

Coreea de Sud este un jucător de top în industria bateriilor, inclusiv pentru vehiculele electrice.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro