luni 17 iunie 2024

CORONAVIRUS. Impactul economic asupra României

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis, s-a întâlnit , miercuri dimineață, cu prim-ministrul Ludovic Orban șimMinistrul Finanțelor Florin Cîțu. Aceștia au discutat aspecte referitoare la potențialele efecte ale epidemiei cu noul coronavirus asupra economiei naționale.

În cadrul discuțiilor s-a mai hotărât ca Iohannis să prezideze, miercuri, de la ora 16.00,  prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM), care va avea loc la Palatul Victoria.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării și monitorizării de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări și propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.

La această reuniune vor participa premierul  Ludovic Orban, coordonatorii Grupului de lucru, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului și Cosmin Marinescu, consilierul prezidențial pentru politici economice și sociale, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Elena Doina Dascălu, prim-vicepreședintele ASF, Daniel Dăianu, președinte  al Consiliului Fiscal, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Victor Costache, ministrul Sănătății, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Stănică, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, Simona Moagăr-Poladian, directorul Institutului de Economie Mondială.

De asemenea, la această întâlnire au fost invitați reprezentanți ai structurilor asociative ale mediului de afaceri: Coaliția pentru Dezvoltarea României, Camera de Comerț și Industrie a României, Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Asociația Română a Băncilor.

În acest moment, în România sunt 33 de cazuri de coronavirus. Șapte dintre acestea au fost deja vindecate.

Amintim că pacientul 30 este, de fapt, primul medic infectat cu coronavirus din România. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, care lucrează la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din București, fiind contact al pacientului 17, fostul cadru MAI, care nu a declarat faptul că a călătorit în Israel, după cum a menționat, în premieră, JURNALIST.RO AICI.

Bărbatul care a îmbolnăvit deja alte șase persoane, comisar șef și fost șef la Poliția Capitalei, a mințit autoritățile cu privire istoricul deplasărilor sale.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro