CORONAVIRUS. Români veniți din Italia, opriți la graniță

CORONAVIRUS. Români veniți din Italia, opriți la graniță

Tot mai mulți români părăsesc Italia și revin în țară, după ce nordul peninsulei a intrat în carantină ca urmare a răspândirii coronavirusului.

Luni dimineață, un autocar cu 46 de pasageri care venea de la Rimini a intrat prin Vama Borş, fiind oprit la Oradea.

”Autocarul este oprit în Oradea, conţine persoane din zona Rimini (zonă roşie). Automat este dispusă carantina, autorităţile locale gestionează acum transferul”, au precizat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Accesul cetăţenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiţia obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

În România sunt în acest moment 15 cazuri de infecție cu coronavirus. Este vorba despre  o femeie de 70 de ani, din județul Mureș, anunță Grupul de comunicare strategică.

Suspiciunile de coronavirus au ajuns și la Guvern și Parlament. Vineri a fost depistată pozitiv la Coronavirus o angajată de la OSIM, unde lucrează soțul unei femei angajate la Comisia pentru Învățământ din Senat. Preventiv, toți angajații Comisiei au fost trimiși acasă până la noi directive.

De asemenea, este anchetă epidemiologică și la Guvern, unde o bucătăreasă de la Palatul Victoria este mama unui băiat care lucrează în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani, din Capitală, infectată cu coronavirus. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK